Poslušajte kako zvuči zaboravljena pesma Arsena Dedića posvećena Mileni Dravić: Dvoje poznatih muzičara su joj udahnuli novi život (VIDEO)

08.12.2023

12:00

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je čarobna oda iz sedamdesetih godina posvećena neobičnoj prirodi velike glumice

Poslušajte kako zvuči zaboravljena pesma Arsena Dedića posvećena Mileni Dravić: Dvoje poznatih muzičara su joj udahnuli novi život (VIDEO)
Milena Dravić - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Kada su Ana Stanić i pijanista Matija Dedić pre četiri godine izveli “Ne plači” u Sava Centru na koncertu posvećenom velikom Arsenu Dediću, oboje su priželjkivali da snime nešto zajedno i sada su to konačno ostvarili.

Foto: Privatna arhiva Ane Stanić
 

- Godinama pratim sve što se dešava na muzičkoj sceni Srbije. Tako sam nekako i uočio Anu. Za koncert koji sam radio 2019. godine u čast Arsenu pozvao sam je i u startu me je najpozitivnije iznenadila odabirom pesme koju je izvanredno izvela na koncertu. Ostali smo u kontaktu i dugo se dogovarali da napravimo studijski snimak i spot s obzirom na muzički i prijateljski odnos koji je stvoren. Jako sam srećan da se to napokon desilo i nadam se da ćemo imati još saradnji u budućnosti - izjavio je Matija Dedić.

Foto: Privatna arhiva Ane Stanić
 

Dali smo joj po komad srca

- Još jedna saradnja kojoj sam se dugo radovala se napokon desila. Od kada smo pre četiri godine Matija i ja izveli "Ne plači" u Sava Centru na koncertu posvećenom njegovom ocu, velikom Arsenu Dediću, priželjkujem da snimimo nešto zajedno. Predložio mi je da to bude baš "Milena", pesma iz sedamdestih godina posvećena Mileni Dravić, čarobna oda njenoj neobičnoj prirodi, retko pevana i obrađivana pesma -  otkriva Ana Stanić i dodaje:

Foto: Privatna arhiva Ane Stanić
 

- Snimajući je, družili smo se i uživali u svakoj noti i emociji. Sve smo uradili u 24 sata na "bum", onako kako najviše volim. Osećam odgovornost samo što spominjem ta dva velika imena. Matija i ja smo je snimili i dali joj svako po svoj komad srca. On za klavirom, ja za mikrofonom. Mi smo u studiju bili blagosloveni tog subotnjeg popodneva, snimajući je kao što se nekada snimalo, oboje istovremeno, bez mnogo dogovora i uvežbavanja, samo trenutak i osećaj. Zahvaljujem se dragom Matiji na ovoj poslastici za dušu - ističe pevačica.

Za režiju i montažu spota bio je zadužen Filip Dedić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike