Bend "dram" na Platou Milana Mladenovića

12.08.2021

12:30 >> 12:37

0

Za singl Daj mi sve grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu Milan Mladenović, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za delo od izuzetne umet

Bend "dram" na Platou Milana Mladenovića
Copyright Dram / Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Popularni mladi bend “dram” održaće koncert na Zidiću kod Doma omladine Beograd na Platou Milana Mladenovića u petak 13. avgusta u 20 časova.

“Dram”, sint indi pop bend sa beogradskih opština, debitovao je na sceni sa albumom “Nećemo promeniti svet” u decembru 2019. Poznatiji kao bend koji svoje koncerte pretvara u igranke, “dram” pravi melanholičnu, ali plesno orijentisanu muziku, povezujući različite svetove u jedno.

Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja “dram” kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji.

dram / Promo / Teodora Radak i Kosara Luketić

Uspešan debi album su najavili singlovi (“Nije sve kao što izgleda”, “Sami”, “Letnja”, “Daj mi sve”) i svojim simpatijama kod publike i kritike, otvorili put bendu ka skoro svim velikim festivalima u zemlji, kao što su Exit, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Beer Garden, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF, kao i ka binama mnogih klubova širom Srbije.

Za singl “Daj mi sve” grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu “Milan Mladenović”, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za delo od izuzetne umetničke vrednosti.

Dram / Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

“Dram” su Stefan Aćimović (vokal, gitara), Marko Arizanović (klavijature, prateći vokal), Branko Dimitrijević (bas, prateći vokal), Pavle Savić (bubanj, elektronika, prateći vokal).

Pročitajte još

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U devetoj sezoni, nastavljaju da na otvorenoj sceni otkrivaju nove bendove i predstavljaju neke stare muzičke znance.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike