Magično kraljevstvo u kome se sve želje ostvaruju: Nova Diznijeva avantura u bioskopima (FOTO/VIDEO)

24.11.2023

15:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glavna junakinja je Aša, optimistična devojka britkog uma koja veoma brine o svojoj zajednici

Magično kraljevstvo u kome se sve želje ostvaruju: Nova Diznijeva avantura u bioskopima (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/MCF

Nakon velikog uspeha animacije “Zaleđeno kraljevstvo” i neponovljivih pesama koje su je utemeljile na samom vrhu Diznijevog kraljevstva, najnovija avantura “Želja” donosi u bioskope nove numere i nagoveštava zabavan mjuzikl.

Promo/MCF
 

Bioskopski repertoar u Srbiji bogatiji je za još jedno uzbudljivo ostvarenje, najnoviju Diznijevu animaciju “Želja”. Na velikom platnu naći će se originalna priča sa potpuno novim Diznijevim junacima i novim pesmama. 

Iako su same priče učinile Diznijeve filmove dugovečnim i kultnim, Volt Dizni studio poznat je i po jedinstvenim i originalnim pesmama, a njih 16 ovenčano je nagradom Oskar za najbolju originalnu pesmu. Jedna od najomiljeniih nagrađivanih songova svakako je pesma koju u animaciji Zaleđeno kraljevstvo izvodi Diznijeva junakinja Elza „Sad je kraj“, a starije generacije pamte i čuveni hit „Under the Sea“ iz ctanog „Mala sirena“. 

Promo/MCF
 

Sedam novih pesama

Sedam novih i originalnih pesama stiže sa novom animacijom „Želja“, a potpisuje ih usklađeni dvojac pevačica i tekstopisac Džulija Majkls, kao i dobitnik nagrade Gremi, Bendžamin Rajs. Majkls je do sada pisala za mnoge svetske izvođače od Pink do Selene Gomez, a Dizni je za nju bio poseban izazov: 

- Odrasla sam gledajući Diznijeve filmove i sećam se kako sam po kući pevala Pokahontas - rekla je ona. 

Promo/MCF
 

Aša u opasnim avanturama

Sa pesmom „Dobro došli u Rosas“ (Welcome to Rosas) počinje sinhronizovana animacija „Želja” uvodeći nas u magično kraljevstvo smešteno na Pirinejskom poluostrvu u kom se sve želje ostvaruju. Tamo živi i glavna junakinja Aša, optimistična devojka britkog uma koja veoma brine o svojoj zajednici.

Promo/MCF
 

U trenutku kada se Aša okrene ka zvezdama kako bi zamislila želju ispred nje se pojavljuje nebeska sila, mala lopta bezgranične energije. Zajedno, one se suočavaju sa najstrašnijim neprijateljem. Kako bi spasili zajednicu, dokazuju da volja jednog hrabrog ljudskog bića i magije zvezde mogu činiti čudesne stvari.

Promo/MCF
 

Komplikovan, ali neizmerno zabavan porces

Snimljene su i druge numere, od istoimene “Želja” (Wish), “Zvezde sjaj” (I’m a Star), do “Svim svojim bićem” (At All Costs), “To mi je hvala” (This is the Thanks I Get) i drugih, a prepev songova u domaćoj izvedbi radila je Biljana Brun koja takođe navodi rad na Diznijevim pesmama kao posebno važnim: 

Promo/MCF
 

- Prepev treba da ima isti smisao kao original, gde svaki slog mora da isprati vrstu akcenta, melodija svake reči mora da ostane nepromenjena, a tekst zaista otpevan na srpskom jeziku.
Komplikovan, ali neizmerno zabavan porces.

Promo/MCF
 

Podsetimo, Beograd je bio jedan od prvih gradova u regionu i šire u kom je održana svečana premijera "Želje" kojoj su prisustvovale ličnosti naše javne scene, učesnici u sinhronizaciji i glasovnom oživljavanju likova, Lejla Hot, Teodora Ristovski, Ognjen Radivojević, Srđan Čolić Mobi i drugi. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike