"Svaka porodica ima jednog hipohondra": Održana premijera predstave "To kad uvati ne pušta" (GALERIJA)

09.11.2023

10:50

0

Nela Mihailović i Mima Karadžić nagrađeni višeminutnim aplauzima i uzvicima odobravanja

"Svaka porodica ima jednog hipohondra": Održana premijera predstave "To kad uvati ne pušta" (GALERIJA)
Mima Karadžić u predstavi "To kad uvati ne pušta" - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predstava "To kad uvati ne pušta" premijerno je sinoć izvedena u ispunjenom Zvezdara teatru, gde su glumci Nela Mihailović i Milutin Mima Karadžić nagrađeni višeminutnim aplauzima i uzvicima odobravanja.

Karadžić i Mihailović su izmamljivali smeh gledalaca tokom izvođenja duodrame o mužu umišljenom bolesniku i njegovoj poslušnoj, ali namučenoj ženi, koja se dešava u njihovom domu u Crnoj Gori.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

U komičnom komadu rađenom po tekstu Miodraga Karadžića i u režiji Milana Karadžića, Mihailović se u potpunosti transformisala u Ikoniju, ženu pognutu pod teretom života i braka, dok joj je parirao Mima Karadžić kao glasni i hipohondrični, na trenutke preteći Novica.

Komad dva snažna karaktera i mentaliteta

Mihailović i Karadžić su nadahnutom igrom potvrdili najavu reditelja da je ova predstava "komad dva snažna karaktera i mentaliteta", koji govori o univerzalnom problemu i može da se dešava u bilo kom manjem mestu, selu, u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji ili drugde.

ATA Images/Marija Mlađen
 

Mihailović je nakon predstave rekla novinarima da postoji mnogo Ikonija i Novica i da ih je bilo uvek, kao i da po publici vidi kako se prepoznaju, a da samo večeras to doživljava kao kompliment.

Razmena energije, dara, poverenja i ljubavi

Nela Mihailović je navela da joj je bilo inspirativno da se poništi fizički i iznutra da poveruje u Ikoniju i dodala da je sa "Mimom božanstveno igrati - to je ozbiljna razmena energije, dara, poverenja i ljubavi".

Mima Karadžić je rekao da po reakcijama zaključuje da su napravili dobru predstavu i da "svi kažu da je Nela fenomenalna".

ATA Images/Marija Mlađen
 

- Publika će voleti da vidi (predstavu). Svaka porodica ima jednog hipohondra u kući. Ovo su situacije koje su duhovite i duhovito su odigrane - naveo je Karadžić.  

Muziku je radio Vladimir Petričević, kostimografkinja je Dragica Laušević, a scenograf Boris Maksimović. Reprize "To kad uvati ne pušta“ su 21, 22. i 27. novembra u Zvezdara teatru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike