Otkriven uzrok smrti glumice Suzan Samers (FOTO)

28.10.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Umrla je dan pre svog 77. rođendana

Otkriven uzrok smrti glumice Suzan Samers (FOTO)
Copyright Profimedia

Saopšten je zvanični uzrok smrti slavne glumice Suzan Samers, manje od dve nedelje nakon što je preminula, 15. oktobra, u 76. godini u svom domu u Palm Springsu.

Prema smrtovnici koju je dobio The Blast, rak dojke sa kojim se Samers borila duže od dve decenije, metastazirao je na mozak. To je navedeno kao “neposredan uzrok smrti”, ali druge prateće bolesti, uključujući hipertenziju i hidrocefalus, takođe su imale koban uticaj.

Profimedia
 

Suzan Samers se duže od godinu dana borila sa hidrocefalusom koji predstavlja proširenje komora mozga, čemu je prethodilo povišenje pritiska u centralnom nervnom sistemu (CNS) zbog povećane količine cerebrospinalnog likvora.

Bez obdukcije

Obdukcija nije obavljena. Medicinski istražitelj uradio je biopsiju kako bi utvrdio uzrok smrti.

“Suzan Samers preminula je mirno kod kuće u ranim jutarnjim satima 15. oktobra. Živela je sa agresivnim rakom dojke duže od 23 godine”, napisao je njen dugogodišnji publicista Er Kjuri Hej u saopštenju koje je objavio u ime porodice glumice koja je umrla dan pre svog 77. rođendana.

Profimedia
 

“Suzan je bila okružena svojim voljenim suprugom Alanom, sinom Brusom i ostalim članovima najbliže porodice, koji su se okupili kako bi proslavili njen 77. rođendan. Umesto toga, slaviće njen izvanredan život i žele da se zahvale njenim obožavaocima koji su je jako voleli”, dodaje se u zvaničnom saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike