Za nagradu "Milan Mladenović" odabrano 14 umesto 12 finalista

16.08.2021

11:45 >> 11:46

0

Prvi laureat bio je bend Artan Lili sa pesmom D. E. P. R. A, dok je prošle godine nagrađena grupa dram za pesmu Daj mi sve

Za nagradu "Milan Mladenović" odabrano 14 umesto 12 finalista
Copyright Zaduzbina Milana Mladenovića / Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Na ovogodišnji konkurs za Nagradu “Milan Mladenović” za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije stiglo je 197 prijava, a među njima je odabrano 14 finalista iz pet zemalja regiona.

Finalisti koje je odabrao žiri (Damir Urban, Kiril Džajkovski, Ivan Fece Firči, Katarina Epštajn i Zoran Stajčić) biće objavljeni na promotivnoj kompilaciji koju priprema Zadužbina.

– S obzirom na činjenicu da su se tri pesme našle na 12. mestu sa jednakim brojem bodova, doneta je odluka da umesto predviđenih 12 u finale uđe 14 pesama – poručili su iz žirija.

Youtube / Printscreen / Zadužbina Milana Mladenovića

Pesme koje su ušle u finale su: “Boi” Dine Jašari (Makedonija), “Cobra” grupe Yonic (Crna Gora), “Grade moj” Aleksandra Ljiljaka (Hrvatska), “Iznad rijeke” Magdalene Mandure (Hrvatska), “Jednog dana” grupe Sopot (Bosna i Hercegovina), “Kain” grupe Organizam (Srbija) i “Misisipi“ grupe Koikoi” (Srbija).

Izabrane su i pesme “Ne vreme” grupe Fank Šui uz pratnju Vere Ljubojne (Makedonija), “Novčanice” grupe Vizelj (Srbija), “Obrnuti red stvari” Kralja Čačka i Nine Bajsić (Srbija/Hrvatska), “Samodisciplina” grupe Keni nije mrtav (Srbija), “Sklop” grupe Litl Itali (Hrvatska), “Tu” grupe Ana & The Changes (Srbija) i “Uroni u san” grupe Žen (Hrvatska).

Keni nije mrtav / Promo / Tanja Drobnjak

Pored novčane nagrade od 2.000 evra, za dobitnika Nagrade biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Dizajn Studiom.

Nagrada je ustanovljena 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svojstvene umetničkoj zaostavštini nekadašnjeg frontmena grupe Ekatarina Velika Milana Mladenovića (1958-1994), a dodeljuje se na svečanosti 21. septembra – na Mladenovićev rođendan.

Pročitajte još

Laureat prve Nagrade bio je bend Artan Lili sa pesmom “D. E. P. R. A”, dok je prošle godine nagrađena grupa dram za pesmu “Daj mi sve”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike