Užasnuti smo što se spominjemo u istom kontekstu sa njim: Otkazana svetska premijera povratničkog filma Kevina Spejsija (VIDEO)

17.10.2023

17:04

0

Autor: Dejan Ćirić

Odluka o naprasnom otkazivanju ranije dogovorenog i plaćenog premijernog prikazivanja ovog ostvarenja naišla je na različite reakcije

Užasnuti smo što se spominjemo u istom kontekstu sa njim: Otkazana svetska premijera povratničkog filma Kevina Spejsija (VIDEO)
Kevin Spejsi - Copyright Profimedia

Povratnički film Kevina Spejsija, nezavisni velški triler "Control", nikako da stigne do publike. Svetska premijera filma u kojem umetnički doprinos daje i dvostruki dobitnik Oskara, nakon što mu se ove godine sudilo u Londonu zbog seksualnog napada i zlostavljanja četvorice muškaraca - otkazana je u poslednjem trenutku.

Film je trebalo da bude prikazan u bioskopu princa Čarlsa u Lejčesteru, gde se prikazuju nezavisni filmovi. Međutim, bioskop je povukao ponudu za organizovanje premijere ostvarenja u kojem se čuje samo glas slavnog glumca. Naknadno je objavljeno da će se premijera održati 14. novembra u većem bioskopu "Genesis", dok će publika film moći da pogleda u bioskopima od 15. decembra u Velikoj Britaniji i Americi, navodi Varajeti.

Profimedia
 

Imamo problem

Upravnik bioskopa princa Čarlsa, Greg Lin, uputio je mejl glavnoj glumici i koproducentkinji filma, Lorin Metkalf.

"Imamo problem. Uz izvinjenje, moram da vas obavestim da smo otkazali vaše iznajmljivanje bioskopa. Sinoć smo saznali da se u vašem filmu pojavljuje Kevin Spejsi i da je to njegov prvi film nakon sudskog postupka. Moje osoblje, kao i ja, užasnuti smo što se spominjemo u istom kontekstu sa njegovim povratničkim filmom."

"Control" je manji projekat čija je radnja bazirana na zastrašujućoj vožnji u autonomnom vozilu ministarke unutrašnjih poslova Stele Simons (Metkalf). Kontrolu nad automobilom dobija misteriozni lik "The Voice" čiju (glasovnu) ulogu tumači Spejsi. Njihov dijalog je okosnica ovog ostvarenja.

Profimedia
 

Podsetimo, glumac je ovog leta oslobođen svih optužbi za seksualno zlostavljanje ali ipak, Lin smatra da još uvek nije podoban.

Našli smo bolje mesto

Odluka o naprasnom otkazivanju ranije dogovorenog i plaćenog premijernog prikazivanja filma, naišla je na različite reakcije:

- Dokazao je svoju nevinost u svakoj sudnici u kojoj se pojavio. Svaki porotnik koji je razmotrio dokaze protiv njega jednoglasno je odbacio lažne navode. Odluka bioskopa da cenzuriše Kevinov uzbudljiv, nov projekt je više nego razočaravajuća. Odbacuje pravni proces, ignoriše nedvosmislene dokaze njegove nevinosti i zanemaruje vreme i trud nepristrasnih porotnika koji su ga proglasili 100 posto nevinim - izjavio je advokat slavnog glumca.

Profimedia
 

Odgovor Lorin Metkalf je bio nešto oštriji: 

- Iako smo nakratko bili razočarani, pronašli smo mnogo bolje i prikladnije mesto u kome rade ljudi koji su srećni što će biti domaćini događaja - istakla je glumica dodajući da "smatraju da je stvar završena" ciljajući na sudski postupak protiv glumca i činjenicu da je, koliko god se to nekima svidelo ili izazivalo zgražavanje, oslobođen optužbi, zbog čega smatra da nema razloga onemogućavati njegovu profesionalnu rehabilitaciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike