Tom Henks postao žrtva veštačke inteligencije: Oprez! Nemam ništa s tim (FOTO)

03.10.2023

07:40

0

Autor: Dejan Ćirić

"Predvideli smo ovo. Videli smo da postoji mogućnost da te nule i jedinice unutar kompjutera postanu lice i lik", ističe glumac

Tom Henks postao žrtva veštačke inteligencije: Oprez! Nemam ništa s tim (FOTO)
Tom Henks - Copyright Profimedia

Tom Henks je na društvenim mrežama objavio da je postao žrtva veštačke inteligencije. Naime, glumčev veštački stvoren lik postao je zaštitno lice jedne kampanje.

"Oprez. Postoji video koji promoviše nekakav stomatološki plan sa AI verzijom mene. Nemam ništa s tim", napisao je Henks na Instagramu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)

 

Glumac je i ranije upozoravao na veštačku inteligenciju. Jednom prilikom je u podkastu The Adam Buxton govorio o filmu "The Polar Express" tokom čijeg snimanja su u kompjutere arhivirali velike količine podataka o samim glumcima, konkretno o njihovom izgledu.

Sutra može da me udari autobus i to je to

- Predvideli smo ovo. Videli smo da postoji mogućnost da te nule i jedinice unutar kompjutera postanu lice i lik. Sada je to samo poraslo i sada to vidimo svuda - rekao je glumac.

Henks smatra da će korišćenje veštačke inteligencije postati velika stavka u pregovorima za filmove i serije. 

Profimedia
 

- Svako danas preko veštačke inteligencije može rekreirati samog sebe u bilo kom životnom periodu. Sutra može da me udari autobus i to je to, ali moje izvedbe mogu da se nastave u nedogled - zaključio je glumac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike