Duet Lene Kovačević i Jelene Gavrilović obeležio koncert italijanske muzike: Publika horski pevala (FOTO)

29.09.2023

15:05

0

One su otpevale poznatu pesmu

Duet Lene Kovačević i Jelene Gavrilović obeležio koncert italijanske muzike: Publika horski pevala (FOTO)
Jelena Gavrilović i Lena Kovačević - Copyright Promo/ IIC Belgrado / Irina Duplevskaja

Koncert „Sanremo Giovani World Tour 2023“ održan je 28. septembra na Kalemegdanu, na Savskom šetalištu (vidikovac) u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije, Ambasade Italije u Beogradu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Centra beogradskih festivala (CEBEF).

Promo/IIC Belgrado / Irina Duplevskaja
 

Na početku ovog muzičkog događaja obratio se direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Roberto Činkota, i poželeo svima dobrodošlicu.

Specijalne gošće

Na oduševljenje publike nastupili su mladi italijanski umetnici: Martina Beltrami, Fiat 131, Nur i Manini, kao i specijalne gošće iz Srbije: glumica Jelena Gavrilović i pevačica Lena Kovačević.

Promo/ IIC Belgrado / Irina Duplevskaja
 

Italijanski pevači izveli su nekoliko svojih numera, ali i popularne italijanske kancone uz koje je publika horski pevala, među kojima su: "Caruso", "Nel blu dipinto di blu", "Aurora", "Malafemmena", "Mammaria", "L'italiano" sa kojom je i zatvoren koncert kao posveta nedavno preminulom Totu Kutunju.

Promo/ IIC Belgrado / Irina Duplevskaja
 

Svi umetnici su izrazili zadovoljstvo što su u Beogradu i naglasili da bi rado došli ponovo. Bend je predvodio umetnički direktor turneje, Mauricio Filardo.

Promocija italijanske muzike

Najveće oduševljene okupljenih izazavale su pesme koje su izvođači zajednički izveli na bini, kao i duet Lene Kovačević i Jelene Gavrilović sa pesmom Ane Okse "Donna con te". Lena Kovačević izvela je sa italijanskim orkestrom i svoj hit Café, kao i pesmu Parole Parole, a Jelena Gavrilović je oživela klasik Darka Kraljića "Bez nade".

Promo/ IIC Belgrado / Irina Duplevskaja
 

„Sanremo Giovani World Tour 2023“ je turneja koja promoviše tradiciju italijanske pesme i na najbolji način predstavlja mlade talente italijanske pop muzičke scene, preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava i Italijanskih instituta za kulturu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike