Bilja Krstić vas čeka na Kolarcu u subotu: Susret koji se ne propušta (FOTO)

28.09.2023

15:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Vokalna radionica "Bistrik" već punih 11 godina veoma uspešno radi sa mladim talentovanim pevačima iz cele zemlje

Bilja Krstić vas čeka na Kolarcu u subotu: Susret koji se ne propušta (FOTO)
Bilja Krstić - Copyright Promo/Nebojša Babić

Vokalna radionica "Bistrik" Bilje Krstić objavljuje audiciju za prijem novih članova uzrasta od 10 do 30 godina. Ako ste spremni da učite tadicionalne i stilizovane narodne napeve, da pevate u horu ili solo, dođite na Kolarac, 30. septembra u 16 časova, kada će audicija biti održana u Sali Milan Grol.

Promo/Srđan Ralić
 

Radionica "Bistrik" već punih 11 godina veoma uspešno radi sa mladim talentovanim pevačima iz cele zemlje. Osmišljena je da na umetnički način popularizuje tradicionalnu muzičku kulturu Srbije i pruža mogućnost talentovanim pevačima da zavole, nauče i dalje predaju svoje znanje generacijama koje dolaze.

Promo/Srđan Ralić
 

Program

Program sadrži pesme iz repertoara "Bistrik" orkestra. Akcenat je na a-cappella albumu "Izvorište" i aranzmanima etnomuzikologa Dimitrija Mikana Obradovica. U programu su i tradicionali vezani za značajne događaje, praznike, veselja... pesme koje nisu često izvođene, nisu dostupne široj javnosti i gotovo su zaboravljene. Polaznici će imati prilike da nauče širok dijapazon srpske vokalne muzike, od jednostavnih folklornih citata, preko zahtevnih zapisa, do višeglasnih složenih struktura sa bogatom polifonom tehnikom umetničke muzike. 

Promo/Nebojša Babić
 

- Negujemo muziku, tradiciju, dobru atmosferu, druženje, empatiju i timski rad sa mladim pevačima iz cele Srbije. Naša radionica nudi bogatu koncertnu aktivnost, gostovanja na prestižnim takmičenjima i festivalima, učešće u televizijskim emisijama, muzičkim spotovima i prepoznatljiva je po svom stilu, preciznoj interpretaciji kao i posebno kreiranim kostimima. Naš zaštitni znak je sigurno i pozitivno okruženje za decu I mlade - ističe Bilja Krstić.

Prijave za audiciju (biografija,video snimak pesme - samo prvu strofu i refren) slati na mail [email protected]. Kontakt  +381 65 3116 600 Tijana Butrić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike