Uzbudljiv kriminalistički film „Smrt djevojčice sa žigicama“ (FOTO/VIDEO)

27.09.2023

13:51

0

Na repertoaru domaćih bioskopa od 28. septembra

Uzbudljiv kriminalistički film „Smrt djevojčice sa žigicama“ (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo

„Smrt djevojčice sa žigicama“ reditelja Gorana Kulenovića na repertoaru domaćih bioskopa naći će se od 28. septembra! Uzbudljiv kriminalistički film zasnovan je na istoimenom romanu Zorana Ferića, nagrađivanog hrvatskog književnika koji svojim specifičnim bizarnim, grotesknim, morbidnim i crnohumornim stilom već dve decenije privlači pažnju čitalaca širom regiona.

Promo
 

 

Radnja filma se događa na ostrvu Rabu, u kasnu jesen 1992. godine. Patolog Fero (Ozren Grabarić), sveže razveden 40-godišnjak, dolazi u ostrvski gradić u kojem je sa ocem udovcem proveo veći deo svog detinjstva, kako bi prisustvovao sahrani kćerke svog prijatelja Globusa, male Mirne.

Promo
 

 

Nakon njegovog dolaska, na ostrvu se dešavaju čudne stvari: meštani pričaju o pojavljivanju ogromnog guštera, a vrhunac je ubistvo „djevojčice sa žigicama” – rumunske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Fero uz prijatelja, policijskog inspektora Mungosa (Goran Navojec), upliće se nevoljno u istragu zločina i sam pokušava da dođe do odgovora – ko je ubica?

Režiju filma potpisuje Goran Kulenović, tvorac serija „Bitange i princeze“, „Crno-bijeli svijet“ i kultnog filma „Pjevajte nešto ljubavno“. Uloge u filmu ostvarili su Ozren Grabarić, Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga i Slavko Sobin.

Film „Smrt djevojčice sa žigicama već sad nazivaju hrvatskim „Twin Peaksom” zbog spoja crnog humora i mračne kriminalističke priče.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike