Spasena kuća Merilin Monro: Važan deo istorije Holivuda i Los Anđelesa (FOTO/VIDEO)

21.09.2023

19:30

0

Često je menjala lokacije u Los Anđelesu a ovo je bila njena jedina imovina

Spasena kuća Merilin Monro: Važan deo istorije Holivuda i Los Anđelesa (FOTO/VIDEO)
Merilin Monro - Copyright Profimedia

Filmska diva Merilin Monro, zvezda filmova „Neki to vole vruće”, „Muškarci više vole plavuše” i drugih, bila je nemirnog duha i često je menjala mesto boravka u Los Anđelesu.

Profimedia
 

Njena jedina investicija u nekretnine u ovom gradu bila je kupovina male bele vile. Kuća je postala vlasništvo Merilin Monro 1961. godine, a glumica je za nju platila 75.000 dolara.

Kuća je menjala vlasnika više puta

U toj kući godinu dana kasnije američka ikona je pronađena mrtva, a kako se kasnije pokazalo, uzrok njene smrti bilo je predoziranje barbituratima.

Nekadašnji dom čuvene umetnice menjao je od tada vlasnika više puta, a poslednji put prodat je pre nešto više od mesec dana za više od osam miliona dolara.

Profimedia
 

Tada se pojavila vest da će kuća biti srušena. Međutim posle niza apela, reagovale su gradske vlasti,  da se tako nešto ne dogodi.

Nadležna služba iz Los Anđelesa je uputila pismo vlasnicima kuće u kojoj je strogo navedeno da ne sme biti rušenja, prenosi Vanity Fair.

Neizostavan deo Holivuda

Kako ističu gradske vlasti Los Anđelesa ovo je prvi korak ka putu da se zauvek ukloni mogućnost rušenja "ove najpoznatije kuće na svetu".

- Ova kuća mora biti sačuvana kao ključni deo istorije, Los Anđelesa i Holivuda - istakle su gradske vlasti Los Anđelesa.

Profimedia
 

Ostalo je nejasno da li u ovoj kući uopšte neko živi i zašto su se vlasnici usudili da je ruše.

Ovu kuću filmska diva je kupila 1961. godine i značajna je bar iz dva razloga. Ta kuća je jedina imovina koju je posedovala na svoje ime a u ovoj kući je nažalost nađena mrtva u svojoj 36. godini.

Kuća poseduje četiri spavaće sobe i tri kupatila, a Monro je kupila kada se raspao njen treći brak sa Arturom Milerom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike