Novu sezonu u "Buhi" otvara "Tajni dnevnik Adrijana Mola": U planu velike premijere!

12.09.2023

12:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Predstave će se i dalje izvoditi u Teatru Vuk

Novu sezonu u "Buhi" otvara "Tajni dnevnik Adrijana Mola": U planu velike premijere!
Copyright ATA Images/Marija Mlađen

Pozorište “Boško Buha” započinje novu sezonu premijerom predstave “Tajni dnevnik Adrijana Mola” po romanu Sju Taunsend, u dramatizaciji Milene Depolo i adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat. Premijera za odraslu publiku održana je na samom kraju prethodne sezone, a 24. septembra u 19 časova, Mladen Lero, Andrijana Oliverić, Stefan Bundalo, Andrej Nježić, Anja Pavićević, Relja Janković, Katarina Gojković, Uroš Jovčić i Zoran Cvijanović izaći će pred mladu publiku i odigrati ovu čuvenu priču o neodoljivom pubertetliji-intelektualcu, njegovoj disfunkcionalnoj porodici i školskim drugovima.

ATA Images/Marija Mlađen
 

Premijera "Pigmaliona" u novembru

Rediteljka Đurđa Tešić započinje rad na predstavi “Pigmalion” Bernarda Šoa, u kojoj će glavne uloge igrati Nemanja Oliverić (Higins) i Anja Pavićević (Eliza Dulitl). Osim njih u podeli su i Marko Janjić, Katarina Gojković, Zoran Cvijanović, Lena Bogdanović, Andrijana Oliverić, Milica Sužnjević i Relja Janković. Dramaturškinja je Milena Depolo, scenografkinja Zorana Petrov, kostimografkinja Zora Mojsilović, kompozitor Vladimir Pejković, a autor scenskog pokreta Damjan Kecojević. Premijera čuvene Šoove komedije biće izvedena u novembru ove godine.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Gostovanja na festivalima

U septembru nas očekuje i učešće predstave “Hajdi” Johane Špiri/Milene Depolo, u režiji Đurđe Tešić, na festivalu Pozorište Zvezdarište, a u oktobru će predstava “Ubistvo u Orijent ekspresu” Agate Kristi, u dramatizaciji Kena Ludviga i režiji Darijana Mihajlovića učestvovati na Festivalu klasike u Vršcu. Predstava “Pitam se pitam koliko sam bitan” po priči Erlenda Lua, u dramatizaciji Milene Depolo i režiji Jane Maričić selektovana je za veliku svetsku Konfereneciju izvođačkih umetnosti za decu i mlade, koja će se održati u novembru ove godine u Beogradu i Novom Sadu, u organizaciji ASSITEJ-a Srbija. Ovo nas posebno raduje jer smo dobili priliku da naš rad predstavimo kolegama iz čitavog sveta.

Predstava "Ubistvo u Orijent ekspresu" Promo/Miša Obradović
 

Novogodišnja predstava

Milan Karadžić i Milena Depolo pripremiće ove godine novogodišnju predstavu za najmlađu publiku, u kojoj će članovi ansambla izvoditi najatraktivnije numere iz predstava Pozorišta “Boško Buha”. U nastavku sezone pozorište će prvi put sarađivati sa rediteljima Borisom Liješevićem i Milicom Kralj, a u pripremi je i predstava pod radnim naslovom “Negujmo srpski jezik” u kojoj će u prvom planu biti očuvanje maternjeg jezika, lepog izražavanja i kulture govora.

Predstave će se i dalje izvoditi u Teatru Vuk.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike