Penelope Kruz gubi kontrolu u novom filmu: Adaptacija romana najmisterioznije književnice na svetu!

08.09.2023

11:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Pred slavnom glumicom je još jedan veliki izazov

Penelope Kruz gubi kontrolu u novom filmu: Adaptacija romana najmisterioznije književnice na svetu!
Penelope Kruz - Copyright Profimedia

Penelope Kruz ponovo će sarađivati sa rediteljkom Izabel Košet na filmskoj adaptaciji romana "Dani napuštenosti" Elene Ferante. U ovom filmu, slavna glumica će tumačiti Olgu, spisateljicu koja mora da odustane od svojih umetničkih ambicija kada njen suprug odjednom napusti nju i dve mlade ćerke, prenosi Varajeti. Dogovor za snimanje ovog filma napravljen je pre aktuelnog štrajka SAG-AFTRA u Holivudu, a Kruz nije htela da prisustvuje Filmskom festivalu u Veneciji.

Profimedia
 

Film “The Days of Abandonment” premestiće radnju iz Italije u Ameriku i biće prva saradnja Penelope Kruz i Izabel Košet nakon drame “Elegy” iz 2008. godine. To je bila adaptacija novele Filipa Rota “Umiruća životinja” o aferi između profesora (Ben Kingsli) i njegove studentkinje (Kruz).

Trend inspirisan misterioznom književnicom

Bestseler “Dani napuštenosti” prati 38-godišnju Olgu koju muž napušta posle 15 godina braka i koja gubi kontrolu kada ostane sama u stanu u Torinu sa svoje dve ćerke.

Scenario za film piše Lorens Korijat, najpoznatija po radu na ostvarenjima Majkla Vinterbotoma “Wonderland”, “A Summer in Genoa” i “Everyday”. Izabel Košet često istražuje unutrašnji život žena kroz filmove, a njena najpoznatija ostvarenja su “My Life Without Me”, “The Secret Life of Words” i “The Bookshop”.

Profimedia
 

Ova adaptacija nastavlja trend filmskih i televizijskih ostvarenja na osnovu dela Elene Ferante, jer već postoje serije "Moja genijalna prijateljica" i "Lažljivi život odraslih", kao i film "Mračna kći".

Pravi identitet Elene Ferante jedna je od najvećih misterija u svetu književnosti, jer je u pitanju pseudonim, a njeno najpoznatije delo je "Napuljska tetralogija" koja obuhvata četiri romana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike