Voja Brajović maestralan u ulozi dementnog oca: Trijumf Ateljea 212 u Tivtu (FOTO)

01.09.2023

11:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Intimna priča koja nam pomaže i omogućava da otvorimo vrata sopstvenog doma, da se osvrnemo i pogledamo ka sopstvenim korenima, porodici, u oči onima koji nas okružuju

Voja Brajović maestralan u ulozi dementnog oca: Trijumf Ateljea 212 u Tivtu (FOTO)
Copyright Promo/Boško Đorđević

Predstava "Otac" Ateljea 212, na festivalu Mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, jednoglasnom odlukom žirija proglašena je najboljom.

Promo/Boško Đorđević
 

Žiri festivala u sastavu Stela Mišković, dramaturškinja, Lina Njinić, producentkinja Dubrovačkih letnjih igara i Marko Vlahović, glumac, prvak CNP, jednoglasno su dodelili nagradu za najbolju predstavu "Otac" prema tekstu Florijana Zelera, u režiji Paola Mađelija i nagradu za najbolju mušku ulogu glumcu Vojislavu Brajoviću.

Atelje 212/Boško Đorđević
 

Priča o demenciji, porodici, ljubavi i gubitku

„Otac“ Florijana Zelera, autora koga svetska kritika smatra jednim od najuzbudljivijih dramskih pisaca našeg vremena, je drugi deo njegove dramske trilogije („Majka“, „Otac“ i „Sin“). U pitanju je tragikomična porodična priča fokusirana na ostarelog oca koji se bori sa demencijom. Zeler, baveći se procesom starenja i, u datim okolnostima, izvrnutim odnosom oca i ćerke, dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti.

Atelje 212/Boško Đorđević
 

Ova predstava priča o demenciji u porodici, o odnosu oca i ćerke, o ljubavi i gubitku. Intimna priča koja nam pomaže i omogućava da otvorimo vrata sopstvenog doma, da se osvrnemo i pogledamo ka sopstvenim korenima, porodici, u oči onima koji nas okružuju. Tekst ujedno provocira žanrovski namernom nedorečenošću, koja nas šeta od psihološkog trilera do tragikomedije.

Tanjgu/Strahinja Aćimović
 

Pored Brajovića, u ovom komadu igraju Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić, Isidora Simijonović i Marko Grabež.

Premijera je održana 27. marta, na Svetski dan pozorišta, u Ateljeu 212.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike