Kristijan Bejl je novi Frankenštajn: Glavna uloga u rimejku kultnog filma

22.08.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Režiju i scenario potpisaće glumica Megi Džilenhol

Kristijan Bejl je novi Frankenštajn: Glavna uloga u rimejku kultnog filma
Kristijan Bejl - Copyright Profimedia

U pripremi je snimanje nove verzije klasičnog horora „Frankenštajnova nevesta” iz 1935. godine u kojoj će glavnu ulogu igrati oskarovac Kristijan Bejl.

Ovaj američki horor reditelja Džejmsa Vela bio je inspirisan romanom Meri Šeli i zapravo je nastavak filma „Frankenštajn” iz 1931. godine koji je takođe režirao Vel.

Profimedia
 

Film je ostvario ogroman uspeh. Publika i kritika su ga sjajno prihvatili i sa više nego skoromnim budžetom zaradio je ondašnjih dva miliona dolara što bi mogao da bude ekvivalent današnjoj sumi od tridesetak miliona. Postao je kultni klasik i čak nadmašio svog prethodnika, film „Frankenštajn”.

Nova saradnja nakon "Mračnog viteza"

Režiju i scenario potpisaće glumica Megi Džilenhol, a jednu od uloga imaće i njen suprug Piter Sarsgard, navodi Politika. Džilenholovoj će ovo biti drugi rediteljski projekat nakon drame „Mračna kći” iz 2021. godine. Kristijan i Megi već su sarađivali na filmu „Mračni vitez”.

Profimedia
 

Ranije je na rimejku „Neveste” radio studio Universal i bilo je planirano da režisersku palicu uzme Bil Kondon, poznat po režiji sage „Sumrak”, a nesrećno čudovište i njegovu supruga trebalo je da glume Havijer Bardem i Anđelina Džoli. Projekat je planiran za 2019. godinu ali je na kraju otkazan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike