Svirke u kultnom KST-u: Rambo Amadeus, "Goblini", "Atheist Rap"...

08.08.2023

15:00

0

Klub studenata tehnike u Beogradu biće tokom avgusta i septembra domaćim inostranim i domaćim bendovima

Svirke u kultnom KST-u: Rambo Amadeus, "Goblini", "Atheist Rap"...
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Klub studenata tehnike u Beogradu, popularni KST, biće tokom avgusta i septembra domaćim inostranim i domaćim bendovima i muzičarima kao što su "Alestorm", "Goblini", "Atheist Rap", "Galija", ili Rambo Amadeus.

Sutra uveče posle pet godina od prethodnog gostovanja u Beogradu, škotski hevi metal bend "Alestorm" stiže u Baštu KST, a predgrupa će im biti domaći sastav "Seljačka buna".

ATAImages/ A.A.
 

Škotlanđani su osnovani pre 19 godina u gradu Pertu, i tada su želeli da imaju epski metal bend sa pesmama o piratima. Prvo ime im je bilo "Battleheart", da bi ga promenili 2007. u "Alestorm".

"Seljačka buna" ka predgrupa Škotlanđanima

Debi album "Captain Morgan's Revenge" objavili su 2008. godine, a žanrovski su veoma raznoliki još od tog prvog izdanja - hevi metal, power metal, pirate metal, hard rok, speed metal, folk metal.

Gostovali su na mnogim velikim svetskim festivalima kao što je Sweden Rock Festival, a do sada su objavili sedam studijskih albuma.

Na aktuelnoj turneji osim raznih hitova, promovišu poslednji album "Seventh Rum of a Seventh Rum", kao aluzija na izdanje "Seventh Son of a Seventh Son" grupe "Iron Maiden".

Članovi benda "Alestorm" su - Kristofer Bous (vokal), Mat Bodor (gitara), Garet Murdok (bas), Eliot Vernon (klavijature), Piter Alkorn (bubanj).

profimedi
 

Srpski metal rok sastav "Seljačka buna" biće im predgrupa, nastao je 2005. godine, onda su se članovi rastali već 2007, da bi se u izmenjenom sastavu okupili 2010. i nastavili intenzivno sa karijerom.

Skrenuli su pažnju sa debi albumom "Buna je počela" (2011), a pesma "Boemska raspadija" označava im rad na drugom albumu ""Brljantin! Epik" (2016), objavljen na njihovom YouTube kanalu i digitalnoj platformi "Bandcamp".

Nakon njega "Seljačka buna" je objavila još mini album - EP "Vasprsnuće" (2020).

Njihove teme se protežu od religije preko rok i pop stereotipa, do ljubavi, a miksaju žanrove - metal, klasik rok, bluz, etno, agro metal.

Uzori su im bendovi "System of a Down", "Fairh No More" i slični hard rok sastavi.

Trideset godina albuma "Maori i Crni Gonzales

KST je zakazao i koncert pank hard rok benda "Atheist Rap" za 24. avgust, a grupa će obeležiti jubilej - 30 godina od izdavanja debi albuma "Maori i Crni Gonzales" (1993), sa kojim su stigli do šire publike.

Nastali su 1989. godine u Novom Sadu, objavili su sedam studijskih albuma, jednu kompilaciju, i jedno live DVD izdanje.

Profimedia
 

Nije slučajno što je bend "Atheist Rap" odabrao baš KST za koncert i obeležavanje tri decenije od albuma prvenca, jer su ovde često nastupali, pesme sa "Maora" su tu stalno svirali, što će učiniti i 24.08., uz velike hitove iz karijere kao "Warburg limuzina", "Sloteru Niče" - posvećeno junaku Niku Sloteru iz kanadske detektivske serije "Tropska vrelina" (Tropical Heat, 1991-1993).

Predgrupa će im biti bend "Ludak u razvoju" (LUR) iz Kragujevca.

Goblini 27. avgusta u KST-u

Pank bend iz Šapca "Goblini" nakon godinu dana ponovo se vraća u KST baštu gde će svirati 27. avgusta.

Poznati pankeri su proslavili 30 godina karijere čestim koncertima prošle sezone po mnogim festivalima i manifestacijama po Srbiji (Arsenal Fest, Beer Fest, Exit), i koncertima u Beogradu (Atrijum Beogradskog sajma, Dom omladine, nedavno i Barutana na prvom izdanju festivala "Metropolis Music Fest").

ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Osim njih, KST će posetiti i pop rok bend "Galija" 6. septembra na čelu sa kantautorom Nešom Galijom, odnosno Nenadom Milosavljevićem.

Grupa je osnovana u Nišu davne 1976. godine, a poslednjih sezona su punili Sava centar, Mts Dvoranu, uvek imali rasprodate koncerte u prestonici, rodnom Nišu i širom Srbije.

Za sada poslednji zakazani koncert je Rambo Amadeus - 14. septembra. Kao i "Goblini" i "Atheist Rap", i Antonije Pušić, kako glasi pravo ime Ramba Amadeusa, čest je rezident KST-a, tako da ga je publika ovde gledala 2019. poslednji put, a redovan je bio na tradicionalnom KST Maskenbalu dugi niz godina i decenija.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Rambo Amadeus je poslednjih sezona uspevao da rasproda Mts Dvoranu, Botaničku baštu "Jevremovac", klubove Elektropionir, Subbeerni centar, KST, bivši Wurst Platz Bar.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike