Štrajk u Pikasovom muzeju u Malagi: Svi drugi bolje plaćeni od njih

06.08.2023

08:00

0

Uprava ne želi da popusti

Štrajk u Pikasovom muzeju u Malagi: Svi drugi bolje plaćeni od njih
Štrajk zaposlenih u Malagi - Copyright Profimedia

Pošto su prethodno dva puta izglasali štrajk, zaposleni u Pikasovom muzeju u Španiji u Malagi su ponovo zapretili štrajkom, jer smatraju da su mnogo manje plaćeni od ostalih kulturnih institucija u Španiji.

Profimedia
 

Grupa zaposlenih je najavila štrajk u septembru. Inače ove godine ceo umetnički svet obeležava tačno pola veka od smrti velikog umetnika.

Tvrdoglavost muzejske uprave

Štrajk je zakazan u periodu od 18. do 22. septembra ali može duže trajati ako "muzej nastavi tvrdoglavo da ne poštuje važeći ugovor, kao i da ignoriše potrebu, za fleksibilnim radnim vremenom, koji omogućava balans između života zaposlenih i radnog vremena, kao i osećaja pripadnosti institucija", navodi se u saopštenju zaposlenih.

Zaposleni tvrde da je istraživanje deset drugih muzeja pokazalo da su zarade  zaposlenih u Malagi, "daleko niže" nego u drugim institucijama.

Profimedia
 

Portparol Pikasovog muzeja izjavio je da je ova institucija fokusirana na proslavu dvadesetogodišnjice od osnivanja i da nije podržala štrajk.

Zaposleni u muzeju su nekoliko puta organizovali štrajk ove godine. Oni su u maju održali tročasovni štrajk, a junu su štrajkovali dva puta.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike