Poznato kada i gde će biti sahranjen David Albahari

02.08.2023

12:03

0

Svojim pisanjem dodirnuo bezbroj ljudi

Poznato kada i gde će biti sahranjen David Albahari
David Albahari - Copyright Profimedia

Pisac i prevodilac David Albahari, koji je preminuo posle duže bolesti u 75. godini biće sahranjen u petak 4. avgusta u 13 časova na Jevrejskom groblju.

David Albahari ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

Njegova supruga Bojana Albahari je ovu vest saopštila na Fejsbuku:

– Za sve vas je umro vaš omiljen pisac, a za nas otac i muž. Moja Beki još nije svesna ko je, zapravo, bio njen tata. On je za nju bio samo njen tata. Praznina koju je ostavio za sobom je velika kao svemir. Ne, još je veća. Hteli smo da ga sahranimo sami, bez prisustva drugih ljudi. Shvatili smo, međutim, da na to nemamo prava.

On je bio javna ličnost, a da se ne lažemo, voleo je publiku. Znamo, takođe, da je svojim postojanjem i pisanjem dodirnuo bezbroj ljudi. Na neke je ostavio duboki trag. Zato objavljujemo datum i mesto sahrane. Ispraćaj će se obaviti u petak, 4. avgusta u 13 časova na Jevrejskom groblju u Beogradu. Izjava saučešća je u 12 časova. („Tačno u podne“).

Knjige Davida Albaharija prevođene su na nemački, francuski, engleski, hebrejski, albanski, mađarski, slovački, slovenački, makedonski, poljski i italijanski jezik i važi za našeg najprevođenijeg savremenog pisca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike