Stefan Kapičić u najstrašnijoj verziji „Drakule“: Poslednje putovanje ukletog grofa (FOTO/VIDEO)

29.07.2023

17:30

0

Film je u svetskim bioskopima od 17.avgusta

Stefan Kapičić u najstrašnijoj verziji „Drakule“: Poslednje putovanje ukletog grofa (FOTO/VIDEO)
Stefan Kapičić u filmu „Poslednje putovanje Demetera“ - Copyright Profimedia

Film „Poslednje putovanje Demetera“ u svetske bioskope stiže 17. avgusta a reč je o najstrašnijoj adaptaciji Drakule u kojoj igra i srpski glumac Stefan Kapičić, koji već dugi niz godina gradi karijeru u inostranstvu.

Profimedia
 

Ovaj film je samo jedan u nizu uspešnih međunarodnih projekata Kapičića. Zanimljivo je da će se srpski glumac pojaviti u novom nastavku filma "Deadpool" što će biti njegov treći Marvelov film.

Prvi put ceo film fokusiran samo na jedno jezivo poglavlje knjige

U filmu „Poslednje putovanje Demetera“ Kapačić ima zapaženu ulogu među plejadom svetskih glumaca, a sudeći po fotografijama i trejleru iz filma, igranje u ovakvom projektu je veoma zahtevno. 

Vidimo ga na brodu dok neko izgovara "đavo je brodu", a u sledećjoj sceni  vezan za daske i ne može da se oslobodi, a zatim slede najjezivije scene.

Profimedia
 

Čuveni roman „Drakula” Brema Stokera iz 1897. godine adaptiran je mnogo puta u različitim žanrovima. Film je zasnovan na jezivom sedmom poglavlju „The Captain’s Log“ Stokerovog romana, koje je preuzeto iz kapetanovog dnevnika broda Demeter koji dovodi Drakulu u Vitbi i pronalazi njegovu posadu terorizovanu mračnim prisustvom koje neočekivano isporučuju u svom tovaru.

Iako je ovaj segment priče adaptiran nekoliko puta u mnogim serijama i filmovima, ovo je prvi put da je ceo projekat fokusiran samo na to poglavlje.

Profimedia
 

Jedan od glavnih glumaca, Dejvid Dastmalčijan, koji je poznat po svojim nastupima u Marvelovoj franšizi „Antmen“, nedavno je izjavio da će ovaj film sasvim ohladiti krv publike.  

- Reditelj Andre Ovredal je učenik i dete odraslo u ovom žanru. Horor je njegova kičma i on je pravo čudovište. Ima duboku ljubav i afinitet prema „Drakuli“ Brema Stokera, kao i ja. Njegovo poznavanje knjige i strast prema likovima su tako lepi, i on ima zaista intenzivnu i jedinstvenu viziju i način pričanja priča.

Profimedia
 

Napravio je veliki zamah sa ovim filmom. Mislim da će to uplašiti ljude, ali će takođe biti jedno od onih filmskih iskustava koje će vas odvesti na neko drugo mesto - rekao je Dastmalčijan. Ostvarenje je koštalo Universal Pictures neverovatnih 80 miliona dolara.

Trejler to i dokazuje, a u njemu možete videti kako se snašao i srpski glumac Stefan Kapičić

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike