Sahranjena Džejn Birkin: Pariz se na poseban način oprostio od legendarne umetnice (FOTO)

25.07.2023

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ceremonija se prenosila na nekoliko velikih ekrana u francuskoj prestonici, a širom prvog pariskog okruga mogle su se čuti njene čuvene pesme

Sahranjena Džejn Birkin: Pariz se na poseban način oprostio od legendarne umetnice (FOTO)
Copyright Profimedia

Legendarna Džejn Birkin koja je preminula 16. jula u Parizu, sahranjena je juče u francuskoj prestonici. Ispred barokne crkve Sen-Roš okupile su se hiljade ljudi na poslednjem ispraćaju legendarne glumice, pevačice i ikone stila.

Profimedia
 

Od nje su se, uz članove porodice i prijatelje, oprostile prva dama Brižit Makron, ministarka kulture Rima Abdul-Malak, koleginice glumice Ketrin Danev sa ćerkom Kjarom Mastrojani, Emanuel Bart sa suprugom, rediteljem Frederikom, Šarlota Rempling, pevačica Vanesa Paradi sa suprugom Samuelom Benčetritom, kao i hiljade građana koji su preplavili ulicu Ru Sen-Onore ispred središnjeg ulaza u crkvu Sen-Roš, navode svetski mediji, prenosi Glossy.

Profimedia
 

Hvala, Džejn

Ceremonija se prenosila na nekoliko velikih ekrana u Parizu, a okupljeni građani su nosili plakate sa natpisima „Hvala Džejn“. Širom prvog pariskog okruga mogle su se čuti njene čuvene pesme.

Zahvaljujući glasu, talentu, autentičnosti i kompletnoj pojavi Džejn Birkin se proslavila kao ikona stila i seks simbol, a verovatno joj je najveće priznanje to što je "Hermès" svoj slavni model torbe nazvao upravo po njoj.

Profimedia
 

Igrala je u više od 70 filmova, radila je sa slavnim rediteljima, kao što su Bertrand Tavernier, Žan-Lik Godar, Alen Resne, Džejms Ajvori i Agnes Varda i tri puta bila nominovana za nagradu Cezar, što je francuski pandan Oskaru.

Profimedia
 

Sada sam siroče

Imala je tri ćerke. Danas glumicu Šarlot Gensbur, pevačicu Lu Dilon, dok je Kejt Beri, modna fotografkinja, poginula je 2013. godine od posledica pada s četvrtog sprata.

Profimedia
 

- Sada sam siroče. Već vidim prazninu koju je ostavila za sobom, ona je moja mama, naša mama - rekla je na komemoraciji Šarlot Gensbur čiji je otac umro 1991. godine. 

Lu Dilon je poručila:

- Mama, hvala ti za sve ove avanture, hvala ti što nisi bila obična, što si bila razumna ili pokorna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike