Ko će zaraditi više - "Barbi" ili "Openhajmer"? Jedan film u ogromnoj prednosti (FOTO/VIDEO)

19.07.2023 | 17:30

Autor: Dejan Ćirić

Ova dva ekstremno različita blokbastera boriće se za rekorde na blagajnama

Copyright Profimedia

Filmski hit najpre se prepozna po zaradi za vreme premiernog vikenda. Ovih dana najviše se priča o filmovima "Barbi" i "Openhajmer" koji u svetskim bioskopima počinju da se prikazuju istog dana, 21. jula, a sada su stigle i procene koji bi od ova dva najiščekivanije filma godine mogao više da zaradi u premijernom vikendu.

Profimedia
 

Fenomen "Barbihajmer"

Ova dva ekstremno različita blokbastera boriće se za rekorde na blagajnama, a brojni ljubitelji filma na internetu preporučuju da se pogledaju oba filma. Oni savetuju da se prvo pogleda “Barbi”, a zatim “Openhajmer”. Otud ime najnovijem svetskom fenomenu "Barbihajmer".

Profimedia
 

"Barbi" u prednosti"

Procenjuje se da će "Barbi" zaraditi duplo više od "Openhajmera". Prema nekim procenama, film o čuvenoj lutki bi trebalo da ima sjajan vikend na blagajnama i to zahvaljujući visokobudžetnoj marketinškoj kampanji. 

"Barbi" bi mogao da zaradi više od 100 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja.

Duplo manja zarada za "Openhajmer"

Za film Kristofera Nolana, o tvorcu atomske bombe, procenjuje se zarada od 50 miliona dolara širom Severne Amerike. Nolanov film traje tri sata, a "Barbi" dva, pa postoji mogućnost da "Openhajmer" ima manje projekcija na dnevnom nivou.

Ako se procene o zaradi ispostave kao tačne, oba filma bi već s prvim vikendom prikazivanja trebalo da pokriju sav budžet, uključujući i plate glumaca. 

Oba filma su režirali slavni reditelji i u njima igraju velike holivudske zvezde, pa i ne čudi što su ova dva ostvarenja već dugo tema broj jedan u svetskim medijima. 

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam