Tri nesrećna dana u životu princeze Dajane: Objavljen trejler za film "Spenser" (VIDEO)

28.08.2021

08:30 >> 08:53

0

Autor: Dejan Ćirić

Glavnu ulogu igra Kristen Stjuart, dok je uloga princa Čarlsa poverena Džeku Fartingu

Tri nesrećna dana u životu princeze Dajane: Objavljen trejler za film "Spenser" (VIDEO)
Copyright Princeza Dajana i princ Čarls/Profimedia

Prvi trejler i filmski poster za dramu “Spenser” o životu princeze Dajane objavljen je nekoliko dana pre svetske premijere koja će se održati 3. septembra na Filmskom festivalu u Veneciji.

Na posteru je prikaz uplakane Dajane u raskošnoj beloj haljini, verovatno replici takozvane “Diagiljev” haljine, koju je princeza nosila u posebnim prilikama. Dizajnirali su je Dejvid i Elizabet Emanuel, koji su kreirali i njenu legendarnu venčanicu.

Princeza Dajana i princ Čarls/Profimedia

Drama “Spenser” u režiji Pabla Lorena, a za koju je scenario napisao Stiven Najt, a muziku je radio Džoni Grinvud iz grupe “Radiohead”. Film prati tri dana života princeze tokom božićnih praznika 1991. godine, koje je provela u Sandringemu. Dajana je u to vreme donela odluku da se razvede od princa Čarlsa.

“Decembar 1991. godine. Brak princa i princeze od Velsa odavno je počeo da se raspada. Iako postoje glasine o aferama i razvodu, tokom praznika mora da vlada mir. Jede se, pije i lovi. Dajana zna da će se uskoro sve promeniti”, navedeno je u sinopsisu.

Princ Čarls i princeza Dajana/Profimedia

Glavnu ulogu igra Kristen Stjuart, dok je uloga princa poverena Džeku Fartingu. Ostale uloge pripale su Timotiju Spalu, Seli Hokins i Šonu Herisu, prenosi Gardijan.

Ovo je drugi film koji se bavi životom tragično nastradale najvoljenije  princeze na svetu, nakon žestoko kritikovane “Dajane” (2013), sa Naomi Vots u glavnoj ulozi, prenosi euronews.rs. U međuvremenu, pojavile su se i nove slike Elizabet Debicki, koja je preuzela ulogu Dajane u petoj sezoni Netfliksove serije “Kruna“, a najavljen je i brodvejski mjuzikl sa istom tematikom sa Džinom de Val u glavnoj ulozi.

Kristen Stjuart kao princeza Dajana/ Profimedia

“Spenser” bi trebalo da krene u bioskopsku distribuciju 5. novembra.

Pročitajte još

Filmski festival u Veneciji počinje u utorak, a otvara ga najnoviji film Pedra Almodovara “Madres Paralelas”. Na dugoočekivanom festivalu biće prikazana i “Dina” Denija Vilneva, “Poslednji duel” Ridlija Skota i rediteljski prvenac Megi Džilenhol “Izgubljena ćerka”, filmska adaptacija romana Elene Ferante.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike