Novi Almodovarov film sa Penelopom Kruz otvara Festival u Veneciji: Vraćam se ženskom univerzumu!

19.07.2021

11:49 >> 11:51

0

Govorim o značaju predaka i potomstva, o neophodnosti sećanja. Mnogo je majki u mojoj filmografiji, a one koje su deo ove priče veoma se razlikuju od ostalih

Novi Almodovarov film sa Penelopom Kruz otvara Festival u Veneciji: Vraćam se ženskom univerzumu!
Copyright Pedro Almodovar i Penelope Kruz / Profimedia

Novi film Pedra Almodovara “Madres paralelas” (“Paralelne majke”), u kojem glumi njegova muza Penelope Kruz, otvoriće predstojeći Venecijanski filmski festival u septembru, objavljeno je danas.

Almodovarovo ostvarenje, koje je snimljeno tokom pandemije, imaće svetsku premijeru na festivalu 1. septembra.

U filmu “Madres paralelas” čuveni reditelj ponovo sarađuje sa Kruzovom, nakon “Pain and Glori” iz 2019. u kojem je glumio i Antonio Banderas.

Pored Penelepe, uloge tumače i Aitana Sánchez Gijón (“Volaverunt”) i Milena Smit (“No matarás”).

Pedro Almodovar i Penelope Kruz / Profimedia

Najnoviji Almodovarov film prikazaće tri, kako je rekao, “nesavršene majke”, čime proširuje svoje prethodne prikaze ženstvenosti i majčinstva kojima se bavio u  “All About My Mother” i pomenutom “Pain and Glory”.

– Rođen sam kao filmski režiser 1983. godine u Veneciji, u odeljku “Mezzogiorno Mezzanotte”. Trideset i osam godina kasnije pozvan sam da otvorim festival. Ne mogu da objasnim radost koju osećam, čast i koliko mi ovo znači, a da ne budem previše prepotentan. Veoma sam zahvalan festivalu na ovom priznanju i nadam se da ću to poverenje i opravdati – kazao je Almodovar.

Glavne ličnosti su dve majke koje su se porodile u isto vreme, a događaji prate ono što im se dešava tokom sledeće dve godine.

Profimedia

– S ovim filmom vraćam se ženskom univerzumu, majčinstvu, porodici. Govorim o značaju predaka i potomstva, o neophodnosti sećanja. Mnogo je majki u mojoj filmografiji, a one koje su deo ove priče veoma se razlikuju od ostalih – izjavio je režiser.

Direktor Festivala Alberto Barbera ovim povodom kazao je da je veoma srećan što će Almodovarov film otvoriti jer će to biti savršen povratak slavnog reditelja nakon što je 2019. godine dobio Zlatnog lava za životno delo.

– Svi će zauvek pamtiti ogroman uspeh Almodovarovog ostvarenja “Women on the Verge of a Nervous Breakdown”. Sada će publika festivala imati tu čast da pogleda ovaj intimni i vrlo osetljiv portret žene, film o ženskoj solidarnosti i seksualnosti koja se ispoljava u punoj slobodi i bez licemerja, a sve to prožeto neizbežnom potrebom za istinom – kazao je Barbera.

Kao što su organizatori festivala ranije najavili, “Dune”, visokobudžetni naučno-fantastični film Denisa Villeneuvea u kojem igraju Timothée Chalamet and Zendaya, imaće premijeru van konkurencije. Takođe je najavljen i film “Halloveen Kills” Davida Gordona Greena, u kojem glumi Jamie Lee Curtis.

Pročitajte još

Mnogo se očekuje i od filmova “The Pover of the Dog” u kojem su u glavnim ulogama Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst i Jesse Plemons, kao i od poluautobiografske drame Paola Sorentina “The Hand of God”, kao i ostvarenje “Spencer”, dugo očekivana drama Pabla Larraina u kojoj Kristen Spencer glumi Lady Dianu.

78. izdanje Venecije trebalo bi da traje od 1. do 11. septembra. Bong Joon-ho će predsedavati glavnim žirijem, dok će Jamie Lee Curtis i italijanski višestruki oskarovac Roberto Benigni biti nagrađeni nagradama za životno delo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike