"Da se ka kulturi ide, da se ne čeka da nam dođe na ekran telefona": Otvorena nova sezona pozorišta Teatrijum

03.07.2023

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će moći da uživa u predstavama svake večeri od 21 sat, dok će se dečje predstave igrati subotom i nedeljom od 11 časova

"Da se ka kulturi ide, da se ne čeka da nam dođe na ekran telefona": Otvorena nova sezona pozorišta Teatrijum
Copyright ATA Images/Mateja Stanisavljević

Treća sezona pozorišta Teatrijum otvorena je 1. jula u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja.

Tokom jula i avgusta, publiku očekuje izuzetno raznovrstan repertoar, čak 80 predstava, brojne premijere i gostovanja. Pored Omladinskog pozorišta DADOV, Teatrijum će ugostiti i Pozorište Slavija, Dorćolsko narodno pozorište, Teatar Ulica, Ferzeng Teatar, Ruski teatar u Beogradu, Narodno pozorište "Toša Jovanović", Akademiju umetnosti...

- Ono što je najvažnije je da su mnoge samostalne trupe koje nemaju svoj prostor i koje nemaju gde da igraju prioritetno zastupljene u našem repertoaru. Posebno sam ponosan na činjenicu da smo ove godine osmislili, uz podršku CEBEF-a, program "Prvaci". To će biti prilika da studenti akademija umetnosti iz Srbije izvedu ispit prve godine glume. Ulaz na te predstave će biti besplatan za sve - naglasio je glumac Tihomir Stanić.

Promo/Teatrijum
 

- Ovo je zgrada koja ima izuzetnu kulturno-istorijsku vrednost i zgrada koja zaslužuje da se u njoj odvijaju ovakve kulturne manifestacije. Od prošle godine znamo da je ova manifestacija bila veoma uspešna, tako da mislim da nas očekuje još jedna lepa sezona - izjavio je Vladan Đokić, rektor BU.

Nove premijere i dečje predstave

Iz produkcije pozorišta Teatrijum stižu premijere predstava "Ljubaf", "Trg ratnika", "Halflajf", "Anđeli Vavilona", kao i predstava "Dr" koju Teatrijum radi u koprodukciji sa Teatrom Balkan Novi pokret. 

Drugu godinu zaredom, uz pomoć Fondacije Alek Kavčić, vikendima će se odigravati dečje predstave, besplatne i za decu i za roditelje. Aleksandar Kavčić poručio je da je misija Fondacije podrška obrazovanju i nauci, i dodao:

ATA Images/Mateja Stanisavljević
 

- Kultura je deo obrazovanja, pogotovo ova vrsta kulture. Da se od malih nogu stvara navika da se ka kulturi ide, da se ne čeka da nam dođe na ekran telefona.

Kao i prethodnih sezona, publika će moći da uživa u predstavama svake večeri od 21 sat, u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja. Dečje predstave će se igrati subotom i nedeljom od 11 časova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike