"Indijana Džons 5" stigao u Srbiju: Potraga za Arhimedovim brojčanikom (FOTO/VIDEO)

29.06.2023

14:30

0

Od danas na repertoaru svih domaćih bioskopa

"Indijana Džons 5" stigao u Srbiju: Potraga za Arhimedovim brojčanikom (FOTO/VIDEO)
"Indijana Džons 5" - Copyright Foto: Promo/MegaComFilm

Novi nastavak franšize o Indijani Džons zavrteo je svet i nakon ovonedeljnih premijera u Britaniji, Italiji, Nemačkoj film je sinoć, uz crveni tepih premijerno prikazan i kod nas.

Od danas, četvrtka 29. juna film "Indijna Džons i artefakt sudbine" sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi naći će se na repertoaru svih domaćih bioskopa.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Harison Ford ponovo se vratio čuvenoj ulozi po kojoj ga mnogi pamte - arheologu avanturisti, poznavaocu mnogih kultura.

Uređaju koji ima moć da pomera ljude kroz vreme

Više od četrdeset godina je prošlo od nastanka prvog dela franšize i čuvenog junaka sa fedora šeširom i kožnom jaknom.

U najnovijem petom nastavku, a kako autori najavljuju i poslednjem, Indijana Džons nastavlja svoje putovanje. Iako je mislio da je avanturama došao kraj i da je vreme da se kao profesor njujorškog univerziteta povuče u penziju, okolnosti ga demantuju.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Stvari se menjaju nakon iznenadne posete ćerke njegovog davno zaboravljenog prijatelja koja traži redak artefakt koji je njen otac poverio Indijani godinama unazad.

Reč je o zloglasnom Arhimedovom brojčaniku, uređaju koji ima moć da pomera ljude kroz vreme.

Pravi spoj lika i glumačke zvezde

Indijanu Džons kreirao je Džordž Lukas, poznati američki filmski sineasta. Trenutak kada se prvi put pojavio na ekranu bilo je u filmu "Otimači izgubljenog kovčega" iz 1981. godine i bilo je jasno da je napravljen odličan spoj lika i glumačke zvezde.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Autori ističu da je Ford bio nesumnjivo harizmatičan i šarmantan, a da je prvi film već tada privukao pažnju publike govore i osvojene četiri nagrade Oskar među kojima i ona za najbolje vizuelne efekte.

Nakon prvog dela snimljena su još tri nastavka, a producenti filma Ketlin Kenedi i Frenk Maršal kažu da je Harison uvek voleo ulogu arheologa jednako koliko i publika. “Nije želeo da vidi kraj. Pitao nas je da li ima neke nove priče?“

Predhodna četiri filma o voljenom junaku režirao je Stiven Spilberg predajući ovaj put rediteljsku palicu Džejmsu Mangoldu (Logan), zadržavajući za sebe ulogu izvršnog producenta.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Pored neizostavnog Harisona Forda u najnovijem filmu „Indijna Džons i artefakt sudbine“ uloge tumače i glumci Antonio Banderas, Mads Mikelsen, Tobi Džouns, kao i glumica Fibi Voler - Bridž.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike