Henri Kavil kao superšpijun s amnezijom: Niko ne zna ko je napisao knjigu po kojoj je snimljena filmska avantura (FOTO)

17.06.2023

19:00

0

Jedan od najiščekivanijih naslova sledeće godine

Henri Kavil kao superšpijun s amnezijom: Niko ne zna ko je napisao knjigu po kojoj je snimljena filmska avantura (FOTO)
Henri Kavil - Copyright Profimedia

Špijunska avantura "Argylle" s Henrijom Kavilom u glavnoj ulozi biće premijerno prikazana u februaru sledeće godine.

Ovaj dugo najavljivani projekt producirao je Apple Original Films, a distribuciju će preuzeti Universal Pictures, i trenutni plan je da film kreće s prikazivanjem u bioskopima od 1. februara 2024. godine.

Profimedia
 

Film "Argylle" se temelji na još neobjavljenom romanu književnice Elly Conway, a Apple je prema nekim navodima platio 200 miliona dolara za filmska prava.

Superšpijun sa neobičnom frizurom

U filmu glavnu ulogu tumači Henri Kavil kao superšpijun (sa veoma neobičnom frizurom) koji pati od amnezije, i veruje da je najprodavaniji pisac špijunskih romana.

Nakon što su mu se vratila sećanja i smrtonosne veštine, on kreće na put osvete protiv tajanstvene organizacije za koju je radio, poznate kao Division.

Profimedia
 

Pored Kavila, film je pun poznatih imena koji mu se pridružuju u špijunskoj avanturi, među kojima je i Dua Lipa i Semjuel L Džekson. Film je deo planirane franšize Marv Studios-a glumca Vinsa Vona. Ako film ostvari dobar rezultat u bioskopima, Von ima za cilj snimiti trilogiju.

Nakon što je reditelj Metju Von prvi put najavio projekt, izjavio je:

- Kad sam pročitao ovaj rani nacrt, osetio sam da je to najneverovatnija i najoriginalnija špijunska franšiza još od knjiga Ijana Fleminga iz 50-ih. Ovo će potpuno preokrenuti špijunski žanr - ubeđen je reditelj.

Misterija autorke knjige

Za scenario filma zaslužan je Jason Fuchs koji je napisao "Wonder Woman" (2017.) i "Još si tu" (I Still See You, 2018.).

Kratki tizer u trajanju od sedam sekundi objavila je Dua Lipa prošle godine na svom Tviteru, i to je za sada jedini pogled na novi film.

Autorka knjige na kojoj se temelji film, Elly Conway, misterija je za sebe. Pretraživanjem njenog imena na internetu se neće pronaći baš ništa, Instagram profil joj je isto tako prazan, a njena sažeta biografija na stranicama izdavačke kuće Penguin Books jednostavnim rečima glasi:

Profimedia
 

“Elly Conway je autorka dugo iščekivanog debitantskog trilera, "Argylle". Živi u Sjedinjenim američkim državama i trenutno radi na idućem poglavlju serijala.”

The Hollywood Reporter je kontaktirao izdavačku kuću koja stoji iza knjige Argylle kao i Conwayinog agenta, ali razgovor nije urodio plodom i naglo je prekinut nakon što su se pojavila pitanja o Conway.

Postoji mogućnost da je Elly Conway čak i pseudonim, međutim ono što se sigurno zna je da će film "Argylle" sigurno biti jedan od najiščekivanijih naslova 2024. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike