Pisac Patrik Beson o Novaku Đokoviću: On nije igrač, on je sveštenik! (FOTO)

17.06.2023

07:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Zbog njega je prvi put u Evropi, posle više godina, uz reč "srpski" bilo i pohvalnih prideva

Pisac Patrik Beson o Novaku Đokoviću: On nije igrač, on je sveštenik! (FOTO)
Patrik Beson - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Izdavačka kuća "Čigoja štampa" je u svom saopštenju, povodom nedavne pobede Novaka Đokovića na turniru Rolan Garos, podsetila na raniju ocenu pisca Patrika Besona o srpskom teniseru.

"Rolan Garos nije stadion, to je hram. Novak Đoković nije igrač, on je sveštenik. Loptica, to je đavo koga oba protivnika grubo šalju jedan drugom s nadom da se prokletnica neće vratiti na njihovu stranu", napisao je Beson u svojoj knjizi "Đoković: Odbijam - rat zvezde".

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Iz "Ćigoja štampe" su podsetili da je Beson napisao i da se Đoković "pojavio se na licu zemlje u najgorem trenutku, ali i u najboljem za jednog spasitelja, u vreme poslednjih balkanskih ratova (1992-1999)", i prvi put u Evropi, posle više godina, "uz reč 'srpski' bilo je i pohvalnih prideva", navodi Tanjug. 

Odlučno "ne" vakcinaciji

Knjiga poznatog pisca o slavnom teniseru, između ostalog, analizira ono što se dogodilo Novaku Ðokoviću početkom prošle godine na svetskom šampionatu u Australiji. Beson je na promociji u Beogradu istakao da se i on sam tada zapitao zašto je Novak preuzeo na sebe toliki rizik da se ne vakciniše kada je znao da može imati ogromne probleme i posledice, ne samo u Australiji, već čitavom svetu u eri pandemije.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Od tog trenutka temeljno sam krenuo da se interesujem i kasnije istražujem sve što se dešava oko njega, čitao o njemu, o drugima šta govore o najvećem teniseru, šta on kaže o sebi, i shvatio sam na kraju da je to bila jedina ispravna odluka koju je Novak mogao da donese - da se ne vakciniše - ispričao je književnik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike