Federera i Nadala će pamtiti po samo jednoj stvari, Novak je veći od tenisa! Australijanac odgovorio Đokovićevim dežurnim kritičarima!

14.06.2023

11:33

0

Autor: A. S.

Šta god da učini, nekome se to neće svideti

Federera i Nadala će pamtiti po samo jednoj stvari, Novak je veći od tenisa! Australijanac odgovorio Đokovićevim dežurnim kritičarima!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Istorijska, 23. grend slem titula Novaka Đokovića izazvala je brojne polemike u svetu sporta. Dok mu jedni sa oduševljenjem čestitaju na podvigu i ulasku u legendu, drugi na svaki mogući način pokušavaju da umanje njegov kvalitet i sve ono što je godinama činio.

Nedavno je izašao tekst u britanskom Gardijanu u kome se pisalo o Novakovim uspesima, ali je autor istakao i to da Novaka ne treba oslovljavati sa GOAT, odnosno najbolji u istoriji.

Međutim, ni australijski mediji nisu ništa više naklonjeniji Novaku.

Portal "independentaustralia.net" prenosi da su neke lokalne radio stanice u Melburnu ignorisale Novakovu pobedu, dok su pak drugi otišli i korak dalje i naveli da je Đokoviću sve lakše kada Rafael Nadal nije tu.

Ali, ovaj tekst nosi naslov "Novak Đoković je veći od tenisa", a u njemu se prenose i reči novinara Katrala Kelija koji se bavio analizom i objašnjenjem situacije.

- Federer i Nadal su dobri đaci teniske učionice, ne izražavaju nikakve stavove o bilo kakvim posledicama ili interesima. Ponašaju se besprekorno tupo van terena i neće biti upamćeni ni po čemu drugom osim o tenisu. Bravo, reći će mnogi. Za njih je to samo igra i sponzorski ugovori. U izvesnom smislu, oni su idealni sportisti - iz perspektive administratora, političara i većine gledalaca. Rade ono što se od njih očekuje. Svaki ima svoju ulogu i brend. Svet izvan toga, osim bankovnih računa i opreznih investicija, nije od značaja - napisao je Keli, a potom se dotakao Novaka:

- Đoković nije takav! Bilo da su u pitanju vakcinacija, njegovi politički stavovi o Kosovu ili širi odnos prema drugim teniserima. Novak je pokazao da je spreman, do komično apsurdnog, da ispruži svoj vrat. Njegova strast ostaje goruća, njegova mentalna otpornost izaziva strahopoštovanje.

Keli se u nastavku bavio objašnjenjem torture koju je Novak prošao prošlog januara u Australiji, kada je deportovan i tom prilikom skrenuo pažnju na kako je novinar napisao, "zločinačko postupanje Australije prema izbeglicama."

- Možda bi sada Novak, Nole, Džoker ili jednostavno Đoković, mogao da bude cenjen zbog toga što je uspešan teniser kakav jeste. Ali malo je verovatno da će biti tako. On je jednostavno previše zanimljiv da bi ga cenili samo zbog toga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike