Sve tajne Diznijevih rimejk filmova: Kolin Farel psuje, Anđelina Džoli voli da bude jeziva, a En Hatavej da odbija uloge

13.06.2023

19:30

0

Bajke su uvek popularne, a čuveni studio ih je oživeo na nov način uz pomoć glumaca a ne samo animiranih likova

Sve tajne Diznijevih rimejk filmova: Kolin Farel psuje, Anđelina Džoli voli da bude jeziva, a En Hatavej da odbija uloge
Copyright Profimedia

Diznijevi filmovi su uvek omiljeni kako među mlađom tako i starijom publikom, koja voli da se vraća starim dobrim bajkama.

Kako bi dao novu dimenziju čuvenim pričama, Dizni je odlučio da ponovo napravi svoje filmove, ali u igranoj formi. "Mala sirena" je najnoviji primer, a taj trend studio je započeo još 2010. godine.   

Evo nekoliko zanimljivosti iz filmova za koje sigurno niste znali.

"Pepeljuga" sa Svarovski kristalima

Haljina koju je u filmu "Pepeljuga" nosila glavna glumica Lili Džejms bila je ukrašena sa čak 10.000 Svarovski kristala. Svaki je stavljen jedan po jedan na bajkovito plavu haljinu, kao i na kosu glumice.

Profimedia
 

Još jedna zanimljivost jeste da je Ema Votson bila vrlo blizu da bude u glavnoj ulozi. Na kraju je nismo gledali kao Pepeljugu, već kao princezu u kultnom ostvarenju "Lepotica i zver".

Bez psovanja na snimanju "Damba"

Na snimanju filma "Dambo" (2019.) bilo je zabranjeno psovanje. Na setu je bila jedna tegla u koju je stavljao novac svako ko opsuje.

Profimedia
 

Na kraju snimanja, cela suma u tegli je bila poklonjena u humanitarne svrhe. Po količini ostavljenog novca ispostavilo se da je Kolin Farel bio "najveći psovač".

"Kralj lavova" sniman kao video-igra

Za snimanje filma "Kralj lavova" iz 2019. godina korišćena je posebna tehnika, tačnije ona koja se koristi prilikom snimanja video-igara.

Profimedia
 

Kako bi oživeli kultne likove na drugačiji način koji iziskuje mnogo više detalja, autori su koristili tehniku snimanja kao za stvaranje video igara.

Crveni džemper Vinija Pua najteži za šivenje

Od svih kompjuterski generisanih likova i sitnica, džemper najpoznatijeg mede Vinija Pua bio je najteži za šivenje u filmu "Kristofere Robine, gde si?" iz 2018. godine.

Profimedia
 

Reditelj Mark Forster je u više navrata pominjao kako je crveni džemper bio najveći izazov jer je trebalo da ostane miran sve dok se Pu pomerao, trčao, skakao…

Životinje iz filma "Maza i Lunja" usvojene

Nekoliko pasa sa snimanja filma "Maza i Lunja" su bili lutalice i na kraju snimanja su uspešno usvojeni.

Profimedia
 

U originalnom animiranom filmu, glavni likovi su imali svoje male pse, dok su u igranoj verziji glumci i ostala ekipa usvojili „glumce“ pse.

Pinokio prvi najgori Diznijev film

Jedan od skorijih igranih Diznijevih rimejk ostvarenja, Pinokio, je dobio nominaciju za najgori film godine na poznatim "Zlatnim malinama".

Takođe, iako su se autori hvalili da promoviše raznovrsnost Italije u filmu, samo je jedan glumac zapravo Italijan, Đuzepe Batiston.

Džud Lo nije bio prvi izbor za Kapetana Kuku

Glumac Džud Lo je toliko zastrašujuć u ulozi Kapetana Kuke u filmu "Petar Pan i Vendi" koji je snimljen ove godine, da je na kraju snimanja svojim kolegama glumcima kupio sladoled kako bi se izvinio što ih je plašio tokom snimanja.

Profimedia
 

Inače on nije bio prvi izbor Diznija koji je za ovu ulogu prvobitno želeo Vila Smita, Hoakina Finiksa i Džim Kerija.

Anđelina Džoli je želela da bude jeziva

Glumica Anđelina Džoli je bila uključena u stvaranje izgleda njenog lika Grdane u poznatom animiranom ostvarenju "Uspavana lepotica".

Marketinški tim je želeo da iskoristi njenu lepotu u promociji filma, ali je Džoli insistirala da njen lik zadrži što jeziviji izgled kako bi bila što bliže animiranoj verziji.

Hale Bejli rasplakala reditelja

Reditelj najnovijeg Diznijevog rimejka, "Male sirene" Rob Maršal je pozvao Hale Bejli na audiciju nakon što je ju je slušao uživo na koncertu. Njeno izvođenje pesme iz filma, "Part of Your World", je reditelja na audiciji rasplakalo.

Promo/MCF
 

Bejli je bila prva osoba koja je bila na audiciji za princezu Arijel.

Krzno umesto krljušti za zmaja

U Diznijevom filmu "Pitov zmaj: Čarobno prijateljstvo" zmaj je krznen. Reditelj Dejvid Loveri je objasnio zašto je zmaj krznen, a ne pun krljušti kao zmaj kojeg zamišljamo u bajkama.

Profimedia
 

Dejvid je hteo da taj zmaj bude onaj zmaj kojeg želimo da zagrlimo, a ne da ga se plašimo. Želeo je da njegov film bude pravi Diznijev film za celu porodicu.

Za ulogu "Mulan" audicija od hiljadu glumica, plesačica i pevačica

Autori filma "Mulan" su posvetili dosta vremena kako bi našli savršenu glavnu glumicu za Mulan. Pogledali su preko hiljadu glumica, plesačica i pevačica pre nego što su naišli na Lju Jifej.

Na kraju, po rečima rediteljke Niki Karo, ova glumica je jedina koja bi ikada mogla da igra Mulan.

En Hatavej prvobitno odbila ulogu u "Alisi"

En Hatavej je prvobitno odbila ulogu u filmu "Alisa iza ogledala" jer je prema njenom mišljenju bila previše slična nekim njenim prethodnim ulogama.

Profimedia
 

Iako nije želela da igra Alisu, htela je da nastavi saradnju sa rediteljem, Timom Bertonom, koji je 40 godina radio u Dizniju, zato je prihvatila ulogu Snežne kraljice, a svoje scene snimila je samo za dve nedelje.

Ijan Mekelen nije želeo da daje glas u filmu "Lepotica i zver"

Čuveni glumac Ijan Mekelen, nije želeo da daje glas satu u filmu "Lepotica i zver" i više puta je istakao da ga je grizla savest zbog toga.

Profimedia
 

Dobio je istu ponudu za rimejk ovog filma, pa je odmah prihvatio ulogu i prilično se dobro snašao.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike