Održana promocija posthumno objavljene knjige Velje Pavlovića: Više nema takvih kao on (FOTO)

08.06.2023

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je zbirka kolumni koje je ovaj novinar, autor TV emisija "Duhovnici" i "Nivo 23" pisao od 2016. do 2018. godine

Održana promocija posthumno objavljene knjige Velje Pavlovića: Više nema takvih kao on (FOTO)
Copyright ATA Images/Amir Hamzagić

Promocija posthumno objavljene knjige novinara Velimira Velje Pavlovića "Treba vremena da postaneš mlad" održana je sinoć i na njoj je istaknuto da je on bio "dobar i drag čovek".

U pitanju je zbirka kolumni koje je ovaj novinar, autor TV emisija "Duhovnici" i "Nivo 23" pisao od 2016. do 2018. godine, a pred čitaocima su izabrane lične i univerzalne priče na različite, uvek aktuelne teme, o mnogim poznatim i manje poznatim ličnostima, od Boba Dilana, Rolingstonsa, Pabla Pikasa, Nikole Tesle, Timotija Bajforda, do Platona i Pitagore.

ATA Images/Amir Hamzagić
 

Veče sećanja

Promocija je zamišljena i kao veče sećanja na Velju Pavlovića (1953-2022), i tom prilikom književnica Mirjana Bobić Mojsilović je otkrila da je Pavlović bio njen veliki prijatelj sa kojim je imala nezaboravne trenutke druženja.

- Znam koliko je želeo da napiše knjigu, i hteo je da to bude roman, a eto sada je to zbirka ovih priča. Žao mi je što nije i to ostvario, ali možda jednog dana, od ovih kolumni bude i neki roman. Koliko nas je danas došlo na ovu promociju, to je najbolja priča o Velji Pavloviću - naglasila je Bobić Mojsilović.

Pisac Svetislav Basara ocenio je da je šteta što za života Pavlović nije više pisao i dodao da nema više takvih novinara kakav je on bio.

ATA Images/Amir Hamzagić
 

Dobar, drag i mio

Rok muzičar Zoran Kostić Cane, koji je nekoliko puta gostovao kod Pavlovića u emisiji "Nivo 23", rekao je da je on bio "dobar, drag i mio".

- Gostovati kod njega u emisiji znači umeš da daš više nego što si mislio da možeš da daš nekome - istakao je Kostić i dodao da su Pavlovićeva kreativnost, mišljenje, televizijski intervjui koje je brižljivo pripremao i vodio, kao i pisanje kolumni, bili uvek izvedeni na jedan prirodan, dobar, otvoren i poverljiv način.

ATA Images/Stefan Tomašević
 

Velimir Velja Pavlović, novinar i televizijski voditelj, maturirao je u Trećoj beogradskoj gimnaziji, studirao matematiku, a diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka 1978. godine. Od 1980. radio je kao novinar Studija B, a pisao je za magazine "Vreme", "NIN", "Politikin zabavnik", "Ilustrovanu Politiku" i "Pravoslavlje".

Dobitnik je nagrade Narodnog muzeja u Beogradu (1987) i Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije (1991).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike