Urnebesna anegdota iz života Bate Živojinovića: „I tako ostadoh pe*er u očima Romi Šnajder“

05.06.2023

11:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Bio je i ostao glumac koji na ovim prostorima ubedljivo vodi po broju snimljenih filmova

Urnebesna anegdota iz života Bate Živojinovića: „I tako ostadoh pe*er u očima Romi Šnajder“
Bata Živojinović - Copyright Profimedia

Na današnji dan, pre tačno devedeset godina, u Jagodini je rođen legendarni glumac Velimir Bata Živojinović. Preminuo je 22. maja 2016. godine u 84. godini života i iza sebe ostavio trag koji nikada neće izbledeti.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Bio je i ostao glumac koji na ovim prostorima  ubedljivo vodi po broju snimljenih filmova, a anegdote iz njegovog života i bogate glumačke karijere nikada nisu prestale da zanimaju javnost.

„Sad ću da te...“

Valter je bio prva tačka najveće identifikacije Živojinovića, ona druga došla je sa sasvim drugim žanrom. U filmu “U raljama života” i onim čuvenim “Sad ću da te…”. Ipak, Bata je smatrao da taj film nije komedija.

“Možda je moj lik izgledao smešno, ali ono što je radio nije smešno. A kada bolje pogledate, nije radio ništa. Tu sam izdao srpsku muškost, u hrvatskom filmu. Tu scenu napisao je Srđan Karanović, samo tu scenu. Rajko Grlić i on su odlični prijatelji. Mene je frapiralo što je on to hteo to da napiše. Naš narod gleda filmove i traži da li ima nešto što može da se upotrebi u životu. Ta scena postala je opšte upotrebljavana. Smatra se da to uopšte nije vulgarno. A jeste, bez obzira na to što je lik to rekao, pa onda ništa nije uradio”, govorio je čuveni glumac u jednom intervjuu.

Bata Živojinović Privatan arhiva porodice Živojinović
 

Gola Romi Šnajder

Živojinović je mislio da nije dobar glumac za uloge ljubavnika. Ipak, postojala je vanfilmska epizoda sa tada čuvenom filmskom “ljubavnicom”, legendarnom francuskom zvezdom Romi Šnajder. Ona i Bata snimali su film “Grupni portret s damom”.

“Izazivala me je tih dana više puta, a jedanput je pred mene, iz svog apartmana izašla gola. A u susednom apartmanu sam bio sa Lulom. Vidim Romi i pomislim: ’Gde, bre, sad…’. I tako ostadoh peder u očima Romi Šnajder”.

Masni vicevi za Tita

Glumica Olivera Katarina prisetila se jedne epizode koju je imala sa Batom Živojinovićem prilikom njihove zajedničke posete Titu. Kažu da Tito nije voleo film “Skupljači perja”, ali da je, navodno, nju obožavao, navodi cdm.me. Ona se prisetila njihovog susreta u Puli, gde je bila sa Batom. Tito je ekipi filma priredio prijem na Brionima.

Profimedia
 

“Ustao je da se pozdravi i seli smo preko puta njega i Jovanke, a onda je tražio od Bate da priča masne viceve. I Bata, kako je bio lud, krenuo je da priča masne viceve, a ja sam počela da ga gazim ispod stola da je on u jednom trenutku rekao: ‘Druže Tito, ja bih vam pričao, ali mene izgaziše ispod stola, pa ne mogu’”, ispričala je ona za beogradske medije i dodala:

“Tito se urnebesno smejao, tražeći od Bate još koji vic, dok sam ga ja gazila ispod stola smatrajući da treba da prekine”.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike