Umrla glumica i pevačica Sanda Langerholz: Pamtićemo je po mjuziklu "Jalta, Jalta"

23.05.2023

15:05

0

Glumila je u brojnim filmovima

Umrla glumica i pevačica Sanda Langerholz: Pamtićemo je po mjuziklu "Jalta, Jalta"
Sanda Langerholz - Copyright YouTube/ yugosound

U 91. godini života umrla je jugoslovenska i hrvatska glumica i pevačica Sanda Langerholz, najpoznatija po ulogama u mjuziklu "Jalta, Jalta", filmovima "Ispod crte", "Zlatne godine", "Vlakom prema jugu"... prenose hrvatski mediji.

YouTube/ yugosound
 

Sanda Langerholz rođena je 1932. godine u Zagrebu, a u dugogodišnjoj karijeri ostala je najpoznatija je po nastupu u mjuziklu "Jalta, Jalta", gde je glumila i pevala ulogu Nine Filipovne, domarke u vilo gde se održala konferencija na kojoj su Staljin, Čerčil i Ruzvelt delili svet.

Brojne uloge u filmovima

Glumila je u brojnim filmovima kao što su "Ispod crte", "Zlatne godine", "Vlakom prema jugu" , "Sasvim malo skretanje" i "Slučajna romanca", također je vodila televizijsku emisiju "Ekran na ekranu" s Ivanom Hetrichom od 1961. do 1970. godine.

Na Državnoj muzičkoj školi 1954. završila je solo pevanje, a studij glume 1956. na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu.

YouTube/ yugosound
 

Glumila je u Narodnom kazalištu "August Cesarec" u Varaždinu, u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a 1960. postala je stalna članica Zagrebačkoga kazališta Komedija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike