Čudesan svet stakla i glamur Jelene Milošević: Izložba "Svetkovina" u Domu Vojske (FOTO)

02.05.2023

15:15

0

Promišljen naziv projekta predstavlja odu radosti, lepote i uzleta ljubavi i sreće

Čudesan svet stakla i glamur Jelene Milošević: Izložba "Svetkovina" u Domu Vojske (FOTO)
Otvaranju izložbe su prisustvovali i pripadnici kraljevske porodice Karađorđević - Copyright Promo/Jelena Milošević

Autorski projekat "Svetkovina" Jelene Milošević, može se videti na izložbi u Domu Vojske Srbije.

Promišljen naziv projekta  predstavlja odu radosti, lepote i uzleta ljubavi i sreće, što je osetila i brojna publika u Domu vojske na otvaranju.

Promo/Jelena Milošević
 

Dugo smo čekali na modnu kolekciju Jelene Milošević, koja je i sama potvrda o kompleksnosti umetnice, koja spaja primenjenu i likovnu umetnost sa modnim dizajnom, čime ostvaruje moderan pristup umetničke vizije, neviđene na našim prostorima.

Bajkovite haljine i svetlosna piramida

Bajkovite haljine, suknje i korseti, prekriveni tilovima i svetlucavim šljokicama, mantili sa ručno utkanim svilenim koncem, samo su deo ove kolekcije.

Otvaranju izložbe su prisustvovali i pripadnici kraljevske porodice Karađorđević i diplomatski kor.

Promo/Jelena Milošević
 

U Velikoj galeriji Doma Vojske je postavljena izložba 60 komada stakla, ručno duvanih i preciznom rukom Jeleninom oslikanih: svetlosna piramida, dugačke vaze, čaše, svećnjaci, bocea i dekanteri, od kojih su mnogi od antikvitetnog stakla, kao i 45 slika u tehnici ulje i akrilik i par modnih komada za onu publiku koja nije mogla da prisustvuje reviji.

Izložba je otvorena do 27. maja, od utorka do subote od 11 do 19 časova.

Zainteresovana publika moćiće da uživa i u stručnom vođenju kroz izložbu i u priči o staklu od strane same umetnice u dva navrata, 13. i 27. maja od 13 časova.

Vanvremenski modeli Jelene Milošević

Jelena Milošević svoj kreativni senzibilitet dopunjuje lepotom zavodljivih materijala i oblikuje ih u formu koja ženi daje neku čudesnu tajanstvenost i suptilnost.

Umetnica stvara vanvremenske odevne komade koji će trajati. Svaki je ekskluzivan, unikatan, ima svoju priču, oživi upravo onda kada ga dama ponese sa stilom i gracioznošću. Jer ono što je konstanta u stvaralaštvu Jelene Milošević je kvalitet, kvalitet kao vizuelni sadržaj koji osoba ponese, kvalitet kao tehnička realizacija jedne ideje.

Promo/Jelena Milošević
 

Od crne španske suknje u koju je utkano 25 m čipke, tila, organdina, preko korseta sa ručno ušivanim staklenim perlama, plišanih mantila, treperavih šljokica prišivenih na til, haljina vezenih svilenim koncem…

Jelena stvara ženstvene i u svemu jedinstvene modele, dopunjene promišljeno biranim nakitom i torbicama, čineći svaku ženu posebnom i dajući joj osećaj glamura i harizme, osećaj svesti o sebi, svojim željama i težnjama.

Nežan i prozračan svet stakla

"Veliki komadi stakla su posebno dizajnirani i duvani u Češkoj, a deo kolekcije za izložbu "Svetkovina" potiče iz antikvarnica van Srbije, ručno su oslikani zlatnom i srebrnom niti sa dodatkom specijalnih boja za staklo.

Nežnost i prozračnost stakla i filigranski, vizantijski prepletaji zlata i srebra, uz stilizovane elemente iz naše tradicije, doprinosi da svaki komad postaje unikatan i jedinstven i pronađe put do kolekcija poznatih ličnosti i institucija, kako kod nas tako i u svetu

Promo/Jelena Milošević
 

Slike su rađene kombinovanom tehnikom ulja i akrilika na platnu, sa dodatkom svetlucavog praha, karakterističnog za moj likovni izraz, što slici daje posebnu živost i energiju.

Različite slike su rezultat različitih raspoloženja i impresija, svaka daje novu energiju, slika sliku stvara.

Moj likovni rukopis je prepoznatljiv po nekoj vrsti asocijativne apstrakcije sa notom duhovnosti. Bez energije nema stvaranja, ona je pokretač naših misli, inspirativna je, nikada nije ista. Strast kojom stvaram je urođena, baš kao i energija. Čin slikanja je otkrivanje nepoznatog, tragam i jurim to nepoznato… i to me uzbuđuje.

Promo/Jelena Milošević
 

Linija, površina, svetlost u toku rada donose nove forme, i to je radost stvaranja. Ništa u prirodi nije bez linije, linija mašta, ona ima svoj cilj. Snop svetlosti je linija, nove forme su sastavljene od linija.

Dok slikam,vreme ima neku drugu dimenziju, prolazi brzo!", reči su ove svestrane umetnice Jelene Milošević.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike