24sedam na istorijskoj premijeri filma "Izazov" u Beogradu: Gromoglasan aplauz za svemirsku ekipu (FOTO/VIDEO)

20.04.2023

11:51

0

Miloša Bikovića i reditelja Klima Šipenka podržale su brojne kolege, među kojima i Sloboda Mićalović, Miodrag Radonjić i mnogi drugi

24sedam na istorijskoj premijeri filma "Izazov" u Beogradu: Gromoglasan aplauz za svemirsku ekipu (FOTO/VIDEO)
Miloš Biković na premijeri filma "Izazov" u Beogradu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Zašto toliko jako želimo da letimo u svemir kad nas toliko nerešenih problema čeka na Zemlji? Da li se možda u svemiru krije rešenje problema na našoj planeti? Da li se mami odbija telefonski poziv čak i kad ste na tajnoj misiji u kosmosu?

Ovo su samo neka od pitanja koja pokreće ruski film "Izazov", prvo ostvarenje snimano u svemiru, u kojem glavnu ulogu igra naš glumac Miloš Biković.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Reč je o pravoj kosmičkoj drami, koja na momente prelazi u melodramu, a u trenucima kada napetost u svemiru raste do usijanja, izaziva urnebesan smeh.

Na crvenom tepihu Miloš Biković i Klim Šipenko

Sinoć je u Cineplexx Galeriji Beograd održana srpska premijera filma "Izazov", a pred novinare na crveni tepih izašli su glumac Miloš Biković i reditelj Klim Šipenko.  

- Igrao sam košarku, bio sam u kampu sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Srećan sam što sam se vratio. Film "Sluga" je bio ovde, i eto me ponovo sa "Izazovom" - rekao je ruski reditelj novinarima.

Najveća želja ovog reditelja, koji je snimio spektakularne scene u svemiru, jeste da gledaoci tokom filma steknu utisak kao da su sami zakoračili na Međunarodnu svemirsku stanicu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Nadam se da će reći da su na dva i po časa osetili da su išli u svemir. To mi je san. Film će vam pokazati kako svemirsko putovanje istinski izgleda. Volimo filmove koji oponašaju bestežinsko stanje, a ovaj put to i vidite - rekao je Šipenko.

Dragi prijatelji, braćo i kumovi...

Biković je izjavio da je ceo proces nastanka i snimanja filma bio potpuno neverovatan.

- To je na granici mogućeg. Ovaj film je do juče bio nemoguć. Pomerili smo granice načinom na koji je sniman i po tome šta se vidi u filmu - istakao je srpski glumac.    

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Biković je dodao da mu je čast što je učestvovao u "Izazovu", jer je to "stvaranje istorije".

Naš glumac se ovog puta našao u ulozi hirurga, koji, iako je na Zemlji, rešava kosmičku dramu, u ključnom trenutku za kosmonaute.

Biković je priznao da mu je pomalo krivo što njegova uloga nije predviđala boravak u kosmosu, ali ipak je i on imao prilike da se nađe u bestežinskom stanju u pojedinim scenama.

Glumac se uoči projekcije filma obratio publici rečima: "Dragi prijatelji, braćo i kumovi", podsetivši o kakvom filmskom podvigu se ovde radi, a zatim je dao reč reditelju filma, obraćajujući mu se kao "reditelju, drugu, kosmonautu i bratu".

Gromoglasan aplauz za svemirsku ekipu

Na insistiranje publike, reditelj se obratio na ruskom, a potom je Miloš Biković sve "preveo" samo jednom rečenicom: "Mnogo mu je drago što je ovde."

Nakon završetka filma Biković i Klim su se uz gromoglasan aplauz poklonili publici.

Svoje kolege došla je da podrži i glumica Milena Radulović, koja je na pitanje novinara šta bi ostavila u svemiru da je u prilici odgovorila:

- Prvo što mi pada na pamet je srpska zastava. Ipak, možda je bolje da ostavim neki svoj zapis u kojem bi stala sva moja dosadašnja iskustva. Možda zato što bih volela da mi nešto takvo padne sa neba - našalila se na svoj račun glumica.

Takođe, podršku kolegi dao je i Ivan Bosiljčić sa suprugom Jelenom Tomašević.

- Ovo je zaista neverovatan podvig, ne samo za filmsku ekipu, već i za sve nas - rekla je Jelena Tomašević, dok je Ivan Bosiljčić istakao da u ovakvoj vrsti filma možemo svedočiti neverovatnim emocijama i energiji.  

Pored njih, premijeri su prisustvovali i Sloboda Mićalović, Gordan Kičić, Andrej Šepetkovski, Miodrag Radonjić, Jelisaveta Orašanin, Tamara Krcunović, Milka Forcan, Suzana Vasiljević, Filip Čukanović i brojne druge ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Glumačku postavu "Izazova" čine i Vladimir Maškov, Oleg Novicki, Anton Škaplerov, Pjotr Dubrov, Jelena Valjuškina, Varvara Volodina, Andrej Ščepočkin, Aleksandar Balujev i drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike