Na aukciji lični predmeti slavnog holivudskog para Pola Njumena i Džoan Vudvord: Dva se posebno izdvajaju (FOTO)

03.04.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Očekuje se da će biti prodati za nekoliko miliona dolara

Na aukciji lični predmeti slavnog holivudskog para Pola Njumena i Džoan Vudvord: Dva se posebno izdvajaju (FOTO)
Pol Njumen i Džoan Vudvord - Copyright Profimedia

Američki glumac Pol Njumen bio je uspešan automobilski trkač i ljubitelj kvalitetnih satova. Njegova dva roleksa „Dejtona” biće na aukciji u Njujorku u junu, saopštila je kuća Sotbi.

Očekuje se da će satovi biti prodati za nekoliko miliona dolara.

Profimedia
 

Na aukciji u oktobru 2017. godine, sat iste marke koji je takođe pripadao slavnom glumcu prodat je za nekoliko minuta za 17,8 miliona dolara.

Pokloni za pobedu

Njumen je jedan od dva sata švajcarske marke koji će biti na aukciji 9. juna, dobio od supruge, glumice Džoan Vudvord, tokom čuvene automobilske trke „24 sata Dejtone”, na stazi Dejtona bič na Floridi.

Taj sat procenjen između 500.000 i milion dolara, ima crni brojčanik i kožni kaiš sa diskretnim natpisom „Vozi polako” i potpisom „Džoan”.

Profimedia
 

Drugi sat - Roleks „Zenit” Dejtona, procenjen po istoj ceni, gotovo je identičan model, ali sa belim brojčanikom i metalnom narukvicom. Poklonjen je Njumenu za pobedu njegovog tima na trci „24 sata Dejtone” 1995. godine.

Glumac je tada imao 70 godina i tako je bio najstariji trkač koji je pobedio u ovoj trci, navela je aukcijska kuća Sotbi, prenosi Politika.

Profimedia
 

Ta kuća je krajem februara saopštila da će u junu ponuditi 300 predmeta koji su pripadali legendarnom holivudskom paru Džoan Vudvord i Polu Njumenu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike