Poznat kompletan program Arsenal festa 2023: Stižu Smak plus, Beogradski sindikat, Buč Kesidi, Shortparis...

07.04.2023

14:25

0

Tokom četiri dana u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu okupiće se rekordan broj bendova i di-džejeva

Poznat kompletan program Arsenal festa 2023: Stižu Smak plus, Beogradski sindikat, Buč Kesidi, Shortparis...
Shortparis - Copyright Promo/LongPlej

Kompletiran je spisak učesnika Arsenal festa 2023 (28. jun - 1. jul) koji će, tokom četiri dana u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu okupiti rekordan broj (više od 70) bendova i di-džejeva uz, takođe, rekord po broju internacionalnih umetnika iz čak 16 zemalja.

Na Main Stage Arsenala se, posle samo godinu dana, 28. juna vraćaju Buč Kesidi koji su lane izazvali, u skladu sa nazivom drugog albuma, pravu euforiju. Sutradan, 29. juna, odjekivaće sad već čuveno, evrovizijsko ŠČ jer na Main stižu Let 3, kao i gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski.

Promo/LongPlej
 

Smak plus otvara program na glavnoj bini 30. juna

Posebnu poslasticu za kragujevačku publiku predstavljaće Smak plus, koji će otvoriti program na glavnoj bini 30. juna. Bend je sastavljen od dece članova legendarnog Smaka, a radi pod patronatom Radomira Mihailovića Točka i ostalih "smakovaca".

Iste večeri na Mainu će se horski pevati hitovi hip-hop legendi, Beogradskog sindikata. Prve julske, a poslednje festivalske večeri, na Arsenalov Main se vraćaju "veterani" kragujevačkog festivala, Kolja i Grobovlasnici.

Nebojša Babić
 

Na Garden Stage 29. juna stiže alternativni ruski bend Shortparis, koji ima svetsku karijeru. Nova imena u Zastavinoj bašti su i Sajsi MC, Keni nije mrtav, Crna lista, Fraktal, Porto Morto (28. jun), Autogeni trening, Epilog, Hiljson Mandela, Jorgovani (29. jun), Darkshines, Bojana Vunturišević, Marko Louis, Sitzpinker (30. jun), te Koza Mostra, KBO!, Sharks, Snakes & Planes, Proto tip i Irish Stew (1. jul). Poznat je i kompletan raspored izvođača na Explosive DJ Stageu.

Arsenal po ugledu na svetske festivale

Arsenal će uvesti ove godine, po ugledu na najveće svetske festivale, beskontaktno plaćanje hrane i pića i na taj način olakšati posetiocima uživanje u festivalskim programima.

Vladimir Nićiforović
 

Novinu predstavljaju i dve velike VIP zone, obe na po 150 kvadratnih metara. Publiku očekuju i specijalni interaktivni sadržaji u sklopu lounge zone i atraktivni nastupi uličnih umetnika, majstora performansa i plesa.

Arsenal Fest je prošle godine oborio rekorde što se tiče posete, a to se očekuje i ovoga puta, s obzirom na do sada najbolju pretprodaju u istoriji ovog festivala.

Promo/LongPlej
 

Do 22. aprila komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenal festa košta 5.000 dinara, cena pojedinačne karte za 28. jun je 2.400 dinara, a za ostale dane je 2.000 din. Ulaznice se mogu nabaviti putem prodajne mreže Tickets i na sajtuwww.tickets.rs.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike