Skandalozan propust na dodeli Oskara: Veliki glumci koji nisu pomenuti u prilogu In Memoriam (FOTO/VIDEO)

14.03.2023

11:00

0

Deo ceremonije koji je posvećen preminulima vodio je Džon Travolta uz nastup Lenija Kravica

Skandalozan propust na dodeli Oskara: Veliki glumci koji nisu pomenuti u prilogu In Memoriam (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Svake godine na Oskaru u okviru zvanične dodele nagrada, poseban deo programa je posvećen svima koji su u toku prošle godine preminuli.

Ove godine segment In memoriam vodio je Džon Travolta uz nastup čuvenog Lenija Kravica.

- Dotakli su naša srca. Znali su kako da nas nasmeju, bili su nam prijatelji koje nikada nećemo zaboraviti - govorio je Travolta s knedlom u grlu i suzama u očima, prisećajući se i Olivije Njutn-Džon, koleginice iz „Briljantina", koja je preminula prošle godine.

Profimedia
 

Revolt supruge i ćerke Pola Sorvina

Međutim, ove godine mnogi su izostavljeni, što je izavalo pravi revolt na društvenim mrežama ali i među porodicama preminulih.

Supruga glumca Pola Sorvina, Di Di Sorvino, i njegova ćerka Mira Sorvino, javno su progovorili o izostavljanju pokojnog glumca u ovom delu programa.

Sorvino, koji je preminuo prošle godine u 83. godini, nije bio uvršten u In memoriam. Sorvinova udovica pozvala je Akademiju filmskih umetnosti da se izvini.

- Pol Sorvino bio je jedan od najvećih glumaca u istoriji kinematografije u Holivudu. Neodgovorno ga je bilo izostaviti iz segmenta In Memoriam na dodeli Oskara. To je tročasovna emisija, Pol Sorvino dao je decenije ovoj industriji i svi su ga voleli - prenosi "Variety".

Profimedia
 

Ona je zatražila izvinjenje Akademije:

- Pol nije jedina osoba koja zaslužuje da se ne izostavi. Akademija treba da se izvini i prizna grešku. Sorvino zaslužuje bolje, publika zaslužuje bolje. Da li je Akademija toliko iscrpljena da zaboravlja ljude koji su voljeni, koji su dali svoja srca ovoj industriji? Sramota je ako se ovo ne ispravi. Greške se dešavaju, ovo je bila velika. Molim vas, učinite nešto da to ispravite.

Na Tviteru se oglasila i ćerka Pola Sorvina.

- Ja se, na primer, prisećam tate u ovoj noći Oskara.

Profimeida
 

U ponedjeljak je tvitovala i o izostavljanju svog oca iz zvaničnog programa Oskara.

- Neverovatno je da su moj voljeni otac i mnogi drugi briljantni glumci izostavljeni. Oskar je zaboravio na Pola Sorvina, ali mi ostali nikad nećemo! - napisala je Mira.

Ostale zvezde koje su izostavljene

Ostale zvezde koje su izostavljene iz emitovanja bile su En Hejč i model Čarlbi Din, koja je bila zvezda filma "Trougao tuge", nominovanog za Oskara.

Takođe izostavljeni su glumac i komičar Lesli Džordan, Toni Siriko, najpoznatiji po seriji "Porodica Soprano", Sačin Litlfeder, indijka koja je umesto Marlona Branda pre 50 godina odbila Oskara.

Profimedia
 

Ipak, mnogi smatraju da je Sačin izostavljena jer je njena sestra ranije izjavila da "odavanje takve počasti nije poželjno".

Nije spomenut ni glumac Robert Blejk koji je preminuo pre nekoliko dana, a kojem se sudilo za ubistvo supruge.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike