Još jednom ispisana istorija na Oskaru: Indijci pobedili Rijanu i Lejdi Gagu (FOTO/VIDEO)

13.03.2023

16:10

0

Pesma koja je postala globalna senzacija osvojila je ceo svet

Još jednom ispisana istorija na Oskaru: Indijci pobedili Rijanu i Lejdi Gagu (FOTO/VIDEO)
Kompletna koreografija na dodeli Oskara sinoć - Copyright Profimedia

Pesma "Naatu Naatu" iz indijskog blokbastera RRR sinoć je osvojila Oskara za najbolju pesmu. Ovo je prva pesma iz indijskog filma koja je osvojila Oskara.

Zanimljivo je da je ova pesma na Telugu jeziku i da je uspela da pobedi u konkurenciji Rijane za pesmu u filmu "Crni panter: Vakanda zauvek" i Lejdi Gagu koja je otpevala pesmu iz nastavka filma "Top Gan".

Ova indijska pesma je svojim ritmom i koreografijom opčinila ceo svet. Pesma je već ušla u istoriju kada je u januaru osvojila Zlatni globus.

Profimedia
Kompletna koreografija na dodeli Oskara

Ponos svakog Indijca

Primajući Oskara kompozitor MM Keeravani rekao je da je pesma "ponos svakog Indijca". On je rekao da je odrastao slušajući pesme The Carpenters, i otpevao ostatak svog govora u melodiji njihove pesme "Top Of The World".

Na zvaničnom tviter nalogu filma osvanula je objava da je ovo "nadrealni trenutak" koji je posvećen svim fanovima širom sveta.

- Ovo je najlepši deo Oskara, ljudi iz celog sveta se okupljaju i predstavljaju različite - izjavila je Kaala Bhairava, jedna od pevačica u pesmi Naatu Naatu.

Profimedia
 

Globalna senzacija

Pesma je postala globalna senzacija nakon što je film objavljen u SAD prošle godine, a sinoć je u Dolbi teatru pred publikom doživela ovacije.

Živahna koreografija isnpirisla je mnoge koji su potom inspirisale druge da osmisle sopstvene koreografije i to podele na društvenim mrežama.

RRR je film istorijska fantazija koja govori o dvojici revolucionara koji se bore protiv britanske vladavine u Indiji. Sjajan indijski ep je jedna od najskupljih indijskih filmova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike