Fascinantan vodeni svet na dečjim crtežima: Umetnost u svetu akvarijuma (FOTO)

11.03.2023

15:08

0

Radovi su rađeni u tehnici tempera, tuš, flomasteri, voštane boje i akril

Fascinantan vodeni svet na dečjim crtežima: Umetnost u svetu akvarijuma (FOTO)
Copyright Promo/Likovni studio Artino

Dečija izložba slika „TropikARTijum“ u realizaciji Likovnog ateljea ARTINO, otvorena je do 16. marta za sve poštovaoce dečije likovne umetnosti u Javnom akvarijumu i tropikarijumu Beograda.

Promo/Likovni studio Artino
 

Na izložbi je prikazana kolekcija koja čini preko 80 radova polaznika Artina svih uzrasta, inspirisana primercima životinja izloženim u Javnom akvarijumu i tropikarijumu Beograda.

Suština autentičnog dečijeg likovnog izraza

Radovi su rađeni u tehnici tempera, tuš, flomasteri, voštane boje i akril i predstavljaju samu suštinu autentičnog dečijeg likovnog izraza.

Likovni atelje Artino osnovan je 1996. godine u Beogradu u cilju afirmacije dečijeg likovnog stvaralašta.

Promo/Likovni studio Artino
 

Osnivač Artina je akademski slikar Svetlana Ralević (1960-2022) koja je svojim višedecenijski radom u oblasti dečijeg likovnog stvaralaštva Artino uvrstila u red svetski priznatih ateljea, čemu svedoče preko 1.500 osvojenih nagrada i priznanja na međunarodnim likovnim konkursima i manifestacijama.

Rad Artina temelji se na Svetlaninim stvaralačkim i pedagoškim vrednostima koje predstavljaju osnov u radu naših predavača sa preko stotinu upisane dece svih uzrasta. Kao rezultat takvog pristupa u kreativnom radu sa decom Beograđanima je predstavljena izložba „TropikARTijum“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike