"Svet više nikad neće videti nekog kao što je ona": Slavne ličnosti se opraštaju od engleske kraljice

09.09.2022

15:15

0

Silvester Stalone, Mik Džeger, Joko Ono, samo su neke od zvezda koje su se oglasile na društvenim mrežama

"Svet više nikad neće videti nekog kao što je ona": Slavne ličnosti se opraštaju od engleske kraljice
Kraljica Elizabeta II - Copyright AP Photo/Alastair Grant, File

Svetske zvezde, opraštaju se od britanske kraljice Elizabete Druge koja je preminula juče u svojoj palati u Škotskoj u 96. godini.

Kraljica Elizabeta Druga je tokom svoje ere vladavine, titulom "viteza" odlikovala brojne zvezde, među kojima su Mik Džeger, Pol Makartni, Eltoni Hopkins i Elton Džon.

Od kraljice se na Instagramu oprostio Silvester Stalone koji je postavio fotografiju sa njom.

- Neka ova velika kraljica počiva u miru. Svet više nikada neće videti takvu osobu kao što je ona  - napisao je Stalone.

Od kraljice se na Instagramu oprostila i pevačica Selin Dion.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

- Kraljica Elizabeta je bila tako graciozna, elegantna, žena izuzetne ljubaznosti. Svoj život je posvetila javnoj službi, neumorno pomažući drugima u nevolji. Ona je zaista davala mnogima snagu i bila inspiracija za mnoge, a njen gubitak će se duboko osetiti u celom svetu. Svima će nam nedostajati. Moje iskreno saučešće kraljevskoj porodici i svima koji su je voleli - napisala je Selin Dion.

Elton Džon se oprostio od kraljice na dirljiv način, ističući da ga je njena smrt potresla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

- Kraljičino prisustvo bilo je inspirativno, ona je vodila zemlju kroz neke od najvećih i najmračnijih trenutaka, i to sa gracioznošću, pristojnosću i istinskom brigom - rekao je on.

Govoreći o kraljici, Elton je istakao da je kraljica Elizabeta Druga bila prisutna u njegovom životu od samog detinjstva, i na neki način davala mu stalni podstrek za muzičku karijeru.

Saučešće kraljevskoj porodici izrazili su i Rolingstonsi, kao i nekadašnji članovi Bitlsa Pol Makartni i Ringo Star.

- Bog blagoslovio kraljicu Elizabetu Drugu. Počivala u miru. Živeo kralj - poručio je Makartni.

Slavni pevač Riki Martin takođe se oprostio od kraljice na Instagramu gde je postavio fotografiju gde se vidi u društvu Elizabete Druge i Pola Makartnija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ricky Martin (@ricky_martin)

Umetnica i aktivistkinja Joko Ono, nekadašnja žena Džona Lenona, uputila je saučešće kraljevskoj porodici, navodeći da je kraljica bila odraz "snažne i moćne žene čija je vladavina od sedamdeset godina bila ispunjena integritetom, dostojanstvom, saosećanjem".

Nekadašnji frontmen benda Blek sabat Ozi Ozborn objavio je žali zbog "smrti najveće kraljice".

- Teška srca kažem da je pomisao na Englesku bez kraljice Elizabete Druge poražavajuća - zaključio je Ozborn.

Povodom smrti oglasila se i slavna grupa Duran Duran.

- Njeno Veličanstvo kraljica je predsedavala Velikom Britanijom duže od bilo kog drugog britanskog monarha. Posvetila je svoj život ljudima i dala izuzetan primer svetu tokom svoje vladavine. Videla je promene koje nko od nas ne može da zamisli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duran Duran (@duranduran)

Suočavala se sa izazovima iznova i iznova. Njen život je bio izuzetan na mnogo načina. Svima će nam nedostajati i zahvalni smo za neverovatnu uslugu koju je pružila ljudima Velike Britanije i zemalja Кomonvelta. Izražavamo najdublje saučešće kraljevskoj porodici. Njena smrt privodi kraju jedno dugo i jedinstveno poglavlje u istoriji Ujedinjenog Кraljevstva i sveta - rekli su engleski umetnici.

Takođe oglasila se i autorka "Hari Potera" Dž.K. Rouling.

- Nekima će izliv britanskog šoka i tuge u ovom trenutku biti neobičan ili čudan, ali milioni su osećali naklonost i poštovanje prema ženi koja je sedamdeset godina bez prigovora obavljala svoju ustavnu dužnost.

 

 

Većina Britanaca nikada nije upoznala drugog monarha, tako da je ona nit koja se provlačila kroz sve naše živote. Obavljala je svoju dužnost prema zemlji sve do svojih smrtnih sati i postala je trajan, pozitivan simbol Britanije u celom svetu. Zaslužila je svoj odmor - napisala je na Tviteru, slavna književnica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike