Finale Zidića Doma omladine: Peter Zirbs na Platou Milana Mladenovića

28.09.2020

14:29 >> 17:02

0

Autor: M. Cukić

Iz Austrije stiže multiinstrumentalista, kompozitor i muzički producent koji zatvara sezonu di-džej setom - ekskluzivnom promocijom novog EP On A Beautiful D

Finale Zidića Doma omladine: Peter Zirbs na Platou Milana Mladenovića
Promo / Peter Draxl

U završnici ovogodišnje, osme sezone Koncerata na Zidiću Doma omladine Beograda 2. oktobra u 20 časova iz Austrije stiže multiinstrumentalista, kompozitor i muzički producent, Peter Zirbs.

Prošle godine otvorio je koncertnu sezonu na Platou Milana Mladenovića predstavljanjem svog prvog solo albuma “What if we don’t exist?” (Fabrique Records), a sada je zatvara di-džej setom koji će biti ekskluzivna promocija njegovog novog EP-ja “On A Beautiful Day“, objavljenog 28. avgusta.

Zirbs je jedan od ključnih autora na čuvenoj rejv i tehno sceni Beča, još od 90-ih godina. Objavljivao je pod nekoliko pseudonima i za različite etikete, a u domenu elektronske muzike sa svojim kolektivom konsorten™ ostvario je veliki uspeh ne samo u Austriji, već i širom Zapadne Evrope. Producirao je albume za brojne kolege i komponovao je muziku za nekoliko umetničkih filmova. Jedan je od pionira u eksperimentisanju sa analognim sintizajzerima i u svom stvaralaštvu uspešno je brisao žanrovske granice i postao prepoznatljiv po svojoj energičnoj i „sirovoj“ produkciji. Posle dve decenije aktivnog prisustva na sceni, 2018. konačno je objavio solo album, koji je dobio izuzetne kritike međunarodne muzičke zajednice. Kritičari (Forestpunk / SAD) su ga uporedili sa legendarnim Bouvijevim albumom “Low“, zbog majstorskog kombinovanja futurističkog sint-popa, graciozne ambijentalnosti i muzičkog minimalizma.

Promo / Peter Draxl

Novi EP “On A Beautiful Day” donosi izvesnu notu proročkog u odnosu na vreme u kojem živimo, aktuelna dešavanja u svetu i fazu koju kao čovečanstvo prolazimo: od urušavanja mnogih ustaljenih formi življenja i ponašanja, do nekih novih početaka – sve to sa jakim ličnim doživljajem ovog procesa. Naslovna pesma “On a Beautiful Day“, vuče na plesni podijum u najboljem tehno maniru, ali nosi i duboko emotivnu, intimnu poruku. Kakva je to posebna veza između Zirbsa i Beograda, koji je između prvog albuma i novog EP-ja objavio  singl pod nazivom “Belgrade“, ostaje na publici da otkrije u velikom finalu ovogodišnje koncertne sezone na Zidiću.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti