Lakše do uloga u stranim filmovima: I glumci moraju da čitaju "sitna slova" u ugovoru (FOTO)

26.01.2023

21:10

0

Nada Šargin, Srđan Timarov, Tamara Krcunović, Branka Pujić, Anđela Jovanović, Marko Gvero, samo su neki od glumaca koji su prisustvovali večerašnjoj proslavi

Lakše do uloga u stranim filmovima: I glumci moraju da čitaju "sitna slova" u ugovoru (FOTO)
Nikola Kojo - Copyright 24sedam/Milan Ivanić

Ušće centar, 25. sprat, večeras je bilo mesto okupljanja srpskih glumaca. Povod je bila proslava prve agencije za glumce koju su pre tri godine osnovali naš glumac, producent i reditelj Nikola Kojo i britanski producent Džonatan Ingliš.


Nada Šargin, Srđan Timarov, Tamara Krcunović, Branka Pujić, Anđela Jovanović, Marko Gvero, Petar Zekavica, Jovana Milovanović, samo su neki od glumaca koji su prisustvovali večerašnjoj proslavi.
24sedam/Ivan Mitić
Nikola Kojo

U okviru ove agnecije angažovani su i Anica Dobra, Branka Katić, Jelena Gavrilović, Gordan Kičić, Tamara Dragičević i mnogi drugi.

Poznato je da je u glumačkom poslu najteži onaj deo koji treba premostiti u pregovorima između producenata i ostalog dela ekipe koja radi na projektu.

Posebno kada je reč o angažovanju naših glumaca na stranim projektima.

Svaki scenario se pažljivo pročita

Glumica Bojana Stefanović kaže da je uvek najvažnije čitati "sitna slova".

- Kao što vrlo pažljivo čitamo svaki scenario koji dobijemo, tako i svaki ugovor mora da se pročita pažljivo, a posebno ona sitna slova - kaže Stefanovićeva, koja u svoj dosadašnjoj karijeri nije imala negativnih iskustava.

Kako kaže, to verovatno može da pripiše činjenici da među prijateljima ima producente koji su joj "otkrili na vreme neke cake", kako nikad sebe ne bi dovela u neprijatan položaj.

24sedam/Ivan Mitić
Branka Pujić

Glumica Branka Pujić, ujedno i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, kaže da uvek podržava mlade glumce da ne pristaju na svaku ulogu i da do kraja istraju na svom putu.

Najvažnija podrška

Mlada glumica Jovana Milovanović ističe da je onima koji tek stasavaju za ozbiljnije profesionalne korake najvažnija podrška svih.

24sedam/Ivan Mitić
Jovana Milovanović

- Malo-pomalo, došli smo do bolje saradnje, zatim boljeg kvaliteta i veće radosti za sve. Ta radost je glavni cilj našeg življenja, i želim nam svima da nastavimo da živimo i sarađujemo u radosti - rekao je Kojo, koji "priznaje" da je sve ipak lakše u glumi kad ne moraš da kroz ceo proces prolaziš sam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike