Proglašen širi izbor za "Beogradskog pobednika": 30 romana, a među njima i knjiga svetskog reditelja

05.01.2023

13:30

0

Glavni konkurenti biće poznati 9. januara

Proglašen širi izbor za "Beogradskog pobednika": 30 romana, a među njima i knjiga svetskog reditelja
Profimedia - Copyright Profimedia

Žiri nagrade "Beogradski pobednik“ odabrao je 30 romana koji su se našli u širem izboru za književnu nagradu "Beogradski pobednik", saopštila je Biblioteka grada Beograda (BGB).

Žiri radi u sastavu Predrag Petrović, Vesna Trijić, Petar Pijanović, Slađana Ilić i Nataša Anđelković, a uži izbor biće objavljen 9. januara, saopšteno je iz BGB.

Profimedia
 

U širem izboru i Jovica Aćin i Ivana Dimić

U širem izboru su se našli Jovica Aćin i "Hodočašće u Sodomu", "The Bodigard" Radivoja Bojičića, "Vlastelinstva" Bojana Vasića, Slavica Garonja i "Šapati male Vlaške", "Mrtvi na dodir" Ana Marije Grbić i "Jelen noći" Dragana Jovanovića Danilova.

Slede Ivana Dimić sa romanom "Iz mrtvog ugla", Saša Dimoski i "Između svetova", "Deca Nedođina" Miloša Ilića, "Zenonov put" Kornelija Kvasa, Vladimir Kecmanović sa "Kad đavoli polete", i Vladimir Konečni i "Žudeći za Oljom".

Profimedia
 

U konkurenciji i Emir Kusturica

U konkurenciji su i Vladimir Kopicl i "Paklenaputarina", Emir Kusturica sa "Vidiš li da ne vidim", "Zemunska knjiga mrtvih" Predraga Markovića, "Muk" Gorana Milašinovića, Saša Mladenović sa "Kozjim ustankom" i Mirjana Novaković sa "Mir i mir".

Za "Beogradskog pobednika" se takmiče Dalibor Pejić i "Mesečari", Goran Petrović sa romanima "Papir sa vodenim znakom" i "Ikonostas sveg poznatog sveta", Đorđe Pisarev i "Na mesečevom mostu", "Dečak sa Fanara" Saše Radojčića i "Leptirova odbrana" Miloja Radovića.

Profimedia
 

Tu su i Sanja Savić Milosavljević sa romanom "Teferič na Slaviji", Siniša Soćanin i "Mapa oproštaja", Dejan Simonović sa "Sotona u soliteru", Miloš Tomaš i "Annus Mirabilis", "Bergotova udovica" Bore Ćosića i "Rod oraha" Dragana Hamovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike