Svetozar Cvetković nagrađen za najbolju sporednu ulogu: Priznanje za bravuru u filmu "Pucnji u Marseju" (FOTO)

22.12.2022

10:30

0

Radnja priče je zasnovana na transkriptu sa suđenja atentatorima na kralja Aleksandra

Svetozar Cvetković nagrađen za najbolju sporednu ulogu: Priznanje za bravuru u filmu "Pucnji u Marseju" (FOTO)
Svetozar Cvetković u filmu "Pucnji u Marseju" - Copyright Promo

Glumac i filmski producent Svetozar Cvetković dobio je nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu "Pucnji u Marseju" (Bullets Over Marseille) na internacionalom Fusion filmskom festivalu, saopštili su producenti.  

Festival, koji okuplja brojne filmske stvaraoce iz celog sveta, ove godine održan je virtuelno, i to paralelno u Briselu, Valensiji i Varšavi.

Film "Pucnji u Marseju"/Promo
 

Četiri festivala u jednom

Fusion se zapravo sastoji od četiri festivala i odlična su prilika filmskim umetnicima kako za upoznavanje, razmenu iskustva i ideja, tako i zbog mogućnosti saradnje na različitim projektima.

Radnja filma "Pucnji u Marseju" reditelja Gordana Matića zasnovana je na transkriptu sa suđenja atentatorima na kralja Aleksandra jugoslovenskog i francuskog ministra Luja Bartua u Marseju 9. oktobra 1934.

Film “Pucnji u Marseju”/Promo
 

Publika ima priliku da prati delove sudskog procesa teroristima koji su bili saučesnici atentatora Vlade Georgijeva Černozemskog. Svetozar Cvetković tumači lik branioca atentatora, Sana Obana.

Film skromnog budžeta a velikog rezultata

- Ovakve nagrade najviše raduju. Niti znaš da si bio u konkurenciji, niti te ljudi koji odlučuju o nagradi znaju... vide te u jednom sjajnom i eto nagrade.

Drago mi je zbog filma, reditelja, glumaca i cele ekipe, posebno jer je jedan film skromnog budžeta, a velikog rezultata postao prepoznatlji - izjavio je povodom osvajanja nagrade Svetozar Cvetković.

Film “Pucnji u Marseju” / Promo
 

Film reditelja Gordana Matića traga za odgovorom na pitanja: "Da li je Drugi svetski rat zapravo počeo tog 9. oktobra 1934. godine pucnjima u Marseju na kralja Aleksandra i ministra Bartua? i "Da li bi možda Evropa i svet bili drugačiji da je sprečen atentat za koji su svi znali da se sprema".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike