Džoni Dep ili Margo Robi u "Piratima sa Kariba": Ko ispada iz igre?

25.11.2022

16:00

0

Svi željno iščekuju nastavak popularnog filma i kapetana Džeka Speroua

Džoni Dep ili Margo Robi u "Piratima sa Kariba": Ko ispada iz igre?
Džoni Dep i Margo Robi - Copyright Profimedia

Džoni Dep se vraća u franšizu "Pirati sa Kariba", pet godina nakon svog poslednjeg filma u ulozi šašavog Džeka Sparoua, objavio je engleski tabloid  "Sun" a preneo ugledni britanski list "Mirror".

Međutim "Daily mail", tvrdi da su sve ovo glasine, iako se "Sun" poziva na svoje izvore u Dizniju.

Njhovi izvori tvrde da bi snimanje trebalo da počne u februaru, a radni naziv nastavka ove popularne franšize je "Dan na moru". 

Takođe, kako tvrdi izvor "Sun", ceo projekat je u ranoj fazi i još uvek se ne zna ko će biti reditelj.

Profimedia
 

Kako je Dizni odustao od Džonija Depa

Podsetimo, popularna Diznijeva franšiza je odbacila Džonija Depa, pravdajući se da žele "novu energiju", međutim istina je da nisu želeli da sarađuju sa ovim holivudskim glumcem zbog optužbi za zlostavljanje, koje je rezultiralo suđenjem decenije između njega i Amber Herd.

Na samom suđenju pominjala se ova franšiza, a Džoni Dep je tada rekao da se ne bi vratio u ovu ulogu.

- Činjenica je, gospodine Dep, da vam Dizni dođe sa 300 miliona dolara i milion alpaka, ništa na ovom svetu vas ne bi nateralo da se vratite i radite sa Diznijem na filmu "Pirati sa Kariba"? Tačno? - pitao je advokat na suđenju.

Dep je odgovorio potvrdno.

U međuvremenu, suđenje je završeno, presuda je doneta u Depovu korist, a američki mediji su preneli da je izvor blizak glumcu rekao da je Dep pregovarao sa Diznijem o "poslu od 300 miliona dolara", te da će se vratiti svojoj ulozi, po kojoj ga svi prepoznaju.

Glavna uloga dodeljena Margo Robi

Dok je trajalo suđenje Depa i Herd, producenti "Pirata" su glavnu ulogu u novom nastavku  poverili najplaćenijoj holivudskoj glumci Margo Robi. Ideja je bila stvaranje "Pirata" sa ženskim protagonistom.

Margo Robi Profimedia
 

Međutim, u velikom intervjuu koji je objavljen u "Vanity Fair" prošle nedelje, Margo Robi je izjavila da je Dizni ipak odustao od ove opcije.

Glumica je navela da je rad na planiranom filmu stao, jer Dizni nije želeo da nastavi sa njim. Na filmu je radila sa spisateljicom Kristin Hodson.

Dizni se predomislio

- Imali smo ideju i želeli smo da je razvijemo pre mnogo vremena, kako bismo imali više ženskih glavnih uloga, ne potpuno ženskih, ali nešto drugačiju vrstu priče, što je delovalo kao prilično dobro rešenje. Međutim, pretpostavljam da oni to više ne žele da urade - rekla je Robi, misleći na Dizni.

Margo Robi/Profimedia
 

Tokom suđenja, glumac je opisao kako je stvorio lik Džeka Speroua.

- Dizni mi je ponudio film koji se zvao "Hidalgo", koji govori o čoveku, konju, pustinji... Pročitao sam scenario i mislio sam da nije za mene. Ali sam hteo da imam sastanak sa ljudima iz Diznija jer sam u tom trenutku imao ćerku od 3 godine i 3 godine sam samo gledao crtane filmove, od Teksa Ejverija do Duška Dugouška. To je sve što sam gledao sa mojom malom devojčicom. Dobio sam scenario "Pirata" i nekako sam u svom umu video šansu da "pomešam" likove iz crtanih filmova - rekao je glumac i nastavio:

Džoni Dep/Profimedia
 

Kako je Džoni Dep napravio lik kapetana

- Crtani likovi mogu da se izvuku iz situacije iz koje mi, ljudi, ne možemo. Kapetan Džek Sperou je mogao da radi ili kaže stvari koje ja nikada ne bih mogao. Hteo sam da napravim lik koji bi mogli da prihvate osobe od 5, 45, 65 ili 85 godina. Kao što je lik Duška Dugouška - rekao je glumac i dodao:

- Lik kapetana Džeka Speroua je bio kao tip svaštare koji bi mahao bez majice i bio heroj. Ja sam imao drugačije ideje koje sam ugradio u taj lik i vratio ga u život - zaključio je Džoni Dep.

Očigledno, kada je reč o "Piratima", sve opcije su na stolu i sada svi željno iščekujemo zvanično saopštenje Diznija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike