Elizabeta II i Džejms Bond: Skeč koji je kraljica skrivala od svoje porodice (VIDEO)

10.09.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Organizatori su odlučili da za potrebe svečane ceremonije otvaranja Letnjih olimpijskih igara spoje dve ikone britanske pop kulture

Elizabeta II i Džejms Bond: Skeč koji je kraljica skrivala od svoje porodice (VIDEO)
KRALJICA ELIZABETA I DANIJEL KREJG - Copyright Kraljica Elizabeta i Danijel Krejg/Profimedia

Kraljica Elizabeta Druga bila je jedna od najpopularnijih ikona britanske popularne kulture, što je iskorišćeno na najbolji mogući način 2012. godine kada je London bio domaćin Letnjih olimpijskih igara.

Organizatori su odlučili da za potrebe svečane ceremonije otvaranja spoje dve ikone britanske pop kulture: kraljicu i Danijela Krejga, koji je tada glumio u filmu o Džejmsu Bondu, prenosi B92.

Kraljica Elizabeta i Danijel Krejg/Profimedia
 

U skladu sa tim, snimljen je performans u duhu spomenutog filmskog blokbastera, koji se emitovao na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Performans, čiji su sastavni deo i kraljičini psi velški korgiji, sniman je u Bakingemskoj palati, kao i u helikopteru dok nadleće London, na putu ka spomenutom stadionu.

Ovaj performans je izazvao oduševljenje onih koji su prisustvovali ceremoniji otvaranja 30. olimpijskih igara. To je i danas jedan od najprepoznatljivijih trenutaka te spektakularne noći, za šta je zaslužna i kraljica Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta i Danijel Krejg/Profimedia
 

BBC je u aprilu ove godine objavio da je kraljica ovaj skeč skrivala od svoje porodice, te da je to bio jedan od uslova da učestvuje u njemu. I producentski tim, koji je bio angažovan na snimanju, bio je obavezan da to drži u tajnosti.

Elizabeta II je vladala 70 godina. Bila je monarh koji se najduže zadržao na tronu u istoriji Velike Britanije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike