Završeno emitovanje serije „Močvara“: Od kontroverze do obožavanja

12.10.2020

12:25 >> 15:25

0

Autor: Dejan Ćirić

U pripremi scenario za nastavak serijala

Završeno emitovanje serije „Močvara“: Od kontroverze do obožavanja
Copyright Promo/Firefly Productions

Nakon pet nedelja emitovanja, poslednja epizoda TV serije „Močvara“ prikazana je ovog vikenda. Snimljen po scenariju Milene Marković, u režiji Olega Novkovića, ovaj serijal je kroz 10 epizoda publici dočarao uzbudljivu policijsku priču o potrazi za serijskim ubicom, gde su se otkrile mračne tajne iz prošlosti i prikazali junaci koji su uvučeni u spirale raznih prevara, laži i tragičnih iskušenja koje život nosi.

Promo/Firefly Productions

Iako je u početku izazvala kontroverzne komentare publike, sam zaplet, misteriozna priča, ali i glumačke bravure su do kraja emitovanja, ipak, dovele gledaoce do posvećenog praćenja radnje i pokušaja da se razume mračna strana stvarnosti o kojoj često ne želimo da govorimo.

– Jako sam zadovoljan burnim reakcijama, cilj mi je bio da pomerim, uzbudim i zabavim publiku. Hteo sam da napravim seriju kakvu bih ja želeo da gledam, koja ne podilazi, koja postavlja pitanja, koja hipnotiše i buni. Naša priča je originalna, u pravom smislu te reči, nije vic, nije trik, nije novinska vest i nije kupljen format neke strane serije. Pričali su mi da na raznim forumima ljudi raspravljaju ko je ubica. Poneko se našao i pametan, pa preko odjavne špice pročitao ko je ubica. To je varanje. Kao da čitaš krimić i pogledaš na poslednju stranu. Nije to matematički zadatak iz zbirke koji treba da rešiš, ne znaš da rešiš, pa pogledaš u rešenjima na zadnjoj strani. To je misterija u koju uroniš i uživaš dok traje – ocenio je reditelj Oleg Novković uoči finalne epizode, najavivši pritom da se uveliko radi na pripremi scenarija za drugu sezonu „Močvare“.

Svetlana Bojković i Goran Bogdan, serija “Močvara” Promo/Firefly Productions

Snažan pečat ostavila je eminentna glumačka postavka predvođena Goranom Bogdanom u glavnoj uloizi, koga su verno pratili mladi detektivi Stefan Trifunović i Jana Bjelica, ali i istaknuta imena poput Borisa Isakovića, Nade Šargin, Marte Bjelice, Olge Odanović, Svetlane Bojković, Ane Franić, Dubravke Kovjanić, Bojana Žirović, Mione Marković i mnogih drugih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike