Provokator, ispovednik, komičar i usamljeni putnik: Čuveni Henri Rolins dolazi u Beograd (FOTO)

01.11.2022

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ekskluzivni nastup zakazan je za 11. februar 2023. godine u mts Dvorani

Provokator, ispovednik, komičar i usamljeni putnik: Čuveni Henri Rolins dolazi u Beograd (FOTO)
Henri Rolins - Copyright Profimedia

Ekskluzivni nastup Henrija Rolinsa svetski priznatog američkog glumca, muzičara, motivacionog govornika, komičara, pesnika i voditelja biće održan 11. februara 2023. godine u mts Dvorani u Beogradu. Mnogi strani kritičari ovog svestranog umetnika opisuju i kao „pank - rok ikonu“, s obzirom na to da je bio vođa dva benda „Rollins band“ i „Black flag“.

Vlasnik je brojnih nagrada, među kojima je kruna njegovog rada, čuvena Gremi nagrada za, kako se navodi, "non musical album" „Get In The Van: On the Road with Black Flag" 1995. godine.

Kako navodi Vašington post, „Henrija Rolinsa je nemoguće opisati jednom rečenicom", jer on je i glumac, ispovednik, provokator, autor, humorista, motivacioni govornik, a po oceni američkog TV vodiča i "renesansni čovek". Ipak, ako bi mogli da upotrebe jednu reč to bi sigurno bila "radoholičar".

Promo/Ross Halfin
 

Za takve ocene, stručna javnost i te kako ima pokriće, jer kada ne putuje, on preferira nemilosrdni raspored pun posla kao glumac, autor, di-džej, TV voditelj…

Rolins je obišao svet kao takozvani "word artist", kao frontmen pank bendova, ali i kao usamljeni putnik, u želji da ispuni svoju radoznalost, favorizujući manje lokale s putovanja po Nepalu, Šri Lanki, Sibiru, Severnoj Koreji, Južnom Sudanu i Iranu.

Autor je više od 30 knjiga, uključujući "Black Coffee Blues", "Get in the Van", "Roomanitarian and Broken Summers". Dela "The travelogue series", „A Grim Detail", "A Dull Roar" dokumentuju njegova putovanja kroz Aziju, Afriku, Bliski istok i Evropu.

Henri je istovremeno dobro poznat po svojim "emisijama koje govore", koje su kombinacija političkog komentara, ličnih anegdota, humora, pa i ogorčenja,  pop kulture, a sve to sa zdravom dozom skepticizma.

Promo/Ross Halfin
 

Okušao se i kao glumac u filmovima i serijama, a priznat je i kao TV voditelj emisija kao što su "10 Things You Don't Know About", "History Channel H2 series"," Animal Underworld With Henry Rollins", "National Geographic series", "Born To Rage", "National Geographic Explorer special", a poznat je i kao radio voditelj.  

Od četvrtka, 3. novembra, počinje prodaja ulaznica za nastup Henrija Rolinsa u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike