Neprepoznatljiva Šeli Duval u novom hororu 40 godina nakon kultnog „Isijavanja” (FOTO)

31.10.2022

16:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica se pre dve decenije povukla iz filmske industrije zbog borbe sa mentalnom bolešću

Neprepoznatljiva Šeli Duval u novom hororu 40 godina nakon kultnog „Isijavanja” (FOTO)
Šeli Duval, film "Isijavanje" - Copyright Profimedia

Nakon punih dvadeset godina izvan fokusa javnosti i filmskog sveta, glumica Šeli Duval koja je ostvarila legendarnu ulogu u kultnom filmu „IsijavanjeStenlija Kjubrika vraća se na veliko platno i to ponovo u hororu.

Kako piše Deadline, a prenosi Collider, glumica igra u ostvarenju „The Forest Hills“, scenariste i reditelja Skota Goldberga, u kome će tumačiti lik majke mentalno poremećenog čoveka, koji pati od košmarnih vizija nakon što je pretrpeo povredu glave u planinama. Ona će biti njegov unutrašnji glas tokom celog filma.

Profimedia
 

Goldberg je za Deadline otkrio da je oduševljen što Šeli Duval igra u njegovom novom ostvarenju:

- Veliki smo obožavaoci „Isijavanja“ i to je iskreno jedan od mojih najdražih horor filmova svih vremena, uz „Noć veštica“ Džona Karpentera i „Dan mrtvih“ Džordža A. Romera s mračnim tonovima u svojim filmovima, uz savršenu muziku i elemente koji ih čine mojim favoritima. Šeli je doprinela tome da „Isijavanje“ postane apsolutno remek-delo, dajući sve od sebe i glumeći na način koji je zaista preneo strah i užas majke u izolaciji - rekao je reditelj.

Nekada slavna glumica, pred kojom je bila velika karijera, povukla se iz Holivuda nakon filma „Manna From Heaven“ 2002. godine. Postala je poznata po maestralnim ulogama u filmovima „Tri žene“ i „Nešvil“ Roberta Altmana, „Eni Hol“ Vudija Alena i mnogim drugim. Ipak, najveću popularnost je stekla sa filmom „Isijavanje“ u kojem je igrala uz Džeka Nikolsona.

Profimedia
 

Iako su je u početku osuđivali zbog izvedbe u ovom ostvarenju, sada se na tu ulogu gleda kao na jednu od antologijskih u svetskoj kinematografiji i na esenciju ovog filma.

Glumica je tokom karijere sarađivala sa mnogim velikim glumačkim i rediteljskim imenima, imala je dve nominacije za nagradu Emi, osvojila nagradu Pibodi i Zlatnu palmu za najbolju glumicu u Kanu.  

Profimedia
 

Duval se poslednji put u javnosti pojavila pod veoma lošim okolnostima. 2016. godine je gostovala u emisiji „Dr. Fil“ Fila Mekgroa, što je izazvalo lavinu besa njenih kolega, uključujući Kjubrikovu ćerku Vivijan, koji su oštro kritikovali voditeljke programa zbog iskorišćavanja glumice. Tokom intervjua Duval je govorila o svojim borbama s mentalnom bolešću koja je doprinela njenom povlačenju iz filmske industrije.

 

 

Trenutno je u toku snimanje filma „The Forest Hills“, a Šeli Duval danas izgleda neprepoznatljivo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike